17/12

Revalidatie Margo Van Puyvelde schiet goed op

nad-8178atll

Margo Van Puyvelde.

Op het meest ongelukkig moment, middenin het EK in Berlijn afgelopen zomer, liep Margo Van Puyvelde een stressfractuur op in de voet. Ondertussen verloopt het herstel goed, en maakt de 22-jarige specialiste van de baanronde met en zonder horden al plannen voor het indoorseizoen.

“Volledige rust heb ik niet zo lang genomen. Twee weken na Berlijn was ik het stilzitten al beu”, zegt Margo Van Puyvelde/ASVO. Dat ze zin had om weer te sporten, wil natuurlijk niet zeggen dat ze meteen weer mocht lopen. “Eerst heb ik op mijzelf wat stabilisatie gedaan. Vanaf september kwamen daar aquajoggen, krachttraining en fietsen bij. Sinds eind oktober ben ik uit het bot en de krukken, en bouwen we de belasting langzaam weer op.”

Ondertussen is Margo, die met het BOIC richting Lanzarote trok in de herfstvakantie, weer aan het lopen. “In Lanzarote heb ik een eerste keer geprobeerd, maar dat was nog te vroeg. Sinds eind november ben ik wel zonder pijn aan het lopen. Aan mijn voet voel ik niks meer, dus die is goed genezen. De pezen errond trekken nog een beetje, maar die moeten de belasting opnieuw gewoon worden.”

Op volle toeren draait de EK-gangster op 400m horden en 4x400m nog niet. “Duurloopjes en tempoloopjes doe ik al, maar spurttraining kan nog niet. De krachttrainingen doe ik wel weer volledig mee. De rest van de winter wil ik vooral aan mijn hordetechniek werken. Daar valt nog veel te winnen, en mijn slechte techniek lag waarschijnlijk zelfs mee aan de basis van mijn blessure.”

Van 26 december tot 13 januari trekt Margo op VAL-stage naar het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch. “Daar kijk ik heel erg naar uit. In principe moet ik daar de draad van de sprinttraining weer op kunnen pikken. Ik wil erbij zijn op het EK indoor met de 4x400 meter. Het zal misschien nog niet in absolute topvorm zijn, maar ik verwacht tegen dan al mooie tijden te kunnen neerzetten. Een volledig indoorseizoen ga ik niet draaien, maar naar het einde toe wil toch enkele wedstrijdjes meepikken.”

Wat zijn de ambities van Belgian Cheetahs op het EK indoor in Glasgow? “Na onze vierde plaats in Berlijn zou het makkelijk zijn om te zeggen dat we voor een medaille gaan, maar indoor is iets heel anders. Er komt nog meer tactiek bij kijken, en daar moeten we nog aan werken. In die periode is ook nog niet iedereen in topvorm, maar wie weet zit er toch een medaille in.”

Terwijl het indoorseizoen dichterbij komt, begint in deze periode van het jaar bij elke student ook het examenspook weer op te doemen. Margo, die Archeologie studeert, weet haar studies en sport al bij al vlot te combineren. “Ik hoop dat ik nu aan mijn laatste jaar bezig ben. De eerste drie jaar van mijn studies waren de zwaarste, en toen deed ik niet echt aan topsport. Ik trainde drie keer per week. Dat viel dus mee. Toen mijn sport serieuzer werd, stonden er gelukkig niet veel lessen meer op mijn planning. Het zwaarste was eigenlijk al achter de rug.”