05/08

Margo Van Puyvelde past voor het WK in Doha

van-puyvelde-luc-dequick

Margo Van Puyvelde.

Margo Van Puyvelde heeft door aanhoudende achillespeesklachten definitief een streep door het WK in Doha moeten trekken. Ze wil zich nu op haar eigen ritme voorbereiden op het volgende, olympische seizoen.

“De scheur tussen achillespees en kuit was goed genezen, maar sinds een maand is mijn achillespees ontstoken”, doet Margo Van Puyvelde/ASVO haar verhaal. Sinds het EK in Berlijn is ze al aan haar derde zware blessure toe. “Waarschijnlijk heeft de scheur ook een impact op mijn pees gehad en is die daardoor beginnen opspelen. Tevoren was ik er echt nog van overtuigd dat ik in deze periode weer wedstrijden aan het lopen zou zijn, want de revalidatie verliep goed.”

Ondertussen heeft Margo een moeilijke knoop moeten doorhakken. “Ik ben nu op mijn gemak aan het opbouwen richting volgend jaar. Doha komt te vroeg. Het is even moeilijk geweest om dat te aanvaarden, en in theorie zou ik nog alles op alles kunnen zetten om er toch bij te zijn, maar ik wil geen risico’s nemen met het oog op de Spelen. En bovendien heb ik geen zin om een WK op halve kracht aan te treden.”

Ook de Belgian Cheetahs verliezen met Margo één van hun basispionnen. “Vooral voor hen vind ik het wel jammer dat ik er niet bij kan zijn, zeker omdat het met Justien Grillet en Cynthia Bolingo ook niet zo goed gaat. Als zij ook zouden afhaken, wordt het heel lastig om ons in Doha voor de Spelen te plaatsen en moeten we het misschien later op een andere manier proberen. Het is wel opvallend dat we alledrie sukkelen met de achillespees.”

De Cheetahs maken momenteel niet hun beste periode door, maar de atletes hebben desalniettemin nog steeds veel aan mekaar.  “We zien elkaar nog veel en proberen telkens om ook de geblesseerde atleten te betrekken. Zo is er binnenkort nog een teambuilding. Voor de rest kan ik iets meer dan gewoonlijk genieten van mijn zomervakantie, dat is het enige voordeel. Mijn agenda zit iets minder vol, ik ben al een weekje weggeweest en kan nog eens met vrienden afspreken.”