02/05

Margo Van Puyvelde met scheurtje opnieuw enkele maanden aan de kant

nad-8178atll

Margo Van Puyvelde.

Ze stond nog maar goed en wel terug op de piste na de stressfractuur die ze tijdens het EK in Berlijn opliep of Margo Van Puyvelde liep opnieuw een zware blessure op. Tijdens de laatste training van haar stage in het Turkse Belek liep de Belgian Cheetah, die niet mee is afgereisd naar de World Relays in Japan, een scheurtje op tussen achillespees en kuit.

Het voorval in Turkije deed zich al twee weken geleden voor, maar Margo Van Puyvelde/ASVO wachtte nog even met communiceren tot ze in België de nodige specialisten had geraadpleegd. Ondertussen is dat gebeurd. “Het was op zich nog positief nieuws omdat het scheurtje van twee centimeter zich in de peesovergang bevindt die beter doorbloed is dan de achillespees zelf, die gelukkig niet is aangetast”, vertelt Margo.

Een verklaring vinden voor de opgelopen scheur is lastig. “Op het einde van een goeie stage begon ik in vorm te komen, maar bij de afsluitende 300 meter voelde ik op 50 meter van het einde plots iets los springen. Tevoren had ik alleen wat ochtendstijfheid aan de achillespees, maar dat was onder controle en de dokter was op de hoogte. Hij kan niet meteen verklaren hoe dit komt. Ik vrees dat het brute pech is.”

Ondertussen heeft Margo al aan het idee dat ze haar plannen grondig zal moeten bijstellen kunnen wennen, en is de knop omgedraaid. “De dokter denkt dat ik er binnen twee à drie maanden weer kan staan. Ik hoop dus op het einde van het seizoen nog in actie te komen en heb het grote geluk dat alle kampioenschappen laat vallen dit jaar. Ik heb het even moeilijk gehad, vooral omdat ik nog geen half jaar uit de krukken ben na mijn vorige blessure, maar ik kan me daar mentaal snel overheen zetten.”

Voor het WK in Doha heeft de specialiste van de 400m horden 56.00 nodig, terwijl haar persoonlijke beste 55.95 bedraagt. Margo zit in tussentijd alvast niet stil. “Sinds een week ben ik alweer bezig met kracht en stabiliteit, voorlopig vooral van het bovenlichaam. Volgende week mag ik in principe al op de fiets kruipen, vanaf de week nadien aquajoggen.”