03/09

Officiële berichten - 3/9/2021

logo val

BK ESTAFETTEN – 5/9 TE JAMBES (SMAC)

Je kan hier extra praktische informatie terugvinden.

RUNNING&CO-DAG 23/10: INSCHRIJVINGEN ZIJN GEOPEND!

Met de 4de Running&Co dag bieden we dit jaar weer een mooie waaier van workshops aan waarmee zowel competitieve als recreatieve lopers en loopbegeleiders de kwaliteit van hun trainingen kunnen verhogen. Daarnaast is er ook een programma voor clubbestuurders en vertrouwenspersonen.

Het volledige programma en alle praktische info kan je hier terugvinden. Gelieve deze info te delen met je recreanten en recreatieve begeleiders. En dit bericht mag je delen op de Facebook-pagina van je club!

CORONA UPDATE: NIEUWE VERSOEPELINGEN SPORTSECTOR VANAF 1 SEPTEMBER

Vanaf 1 september vervallen alle coronamaatregelen tijdens het sporten, waardoor je op training geen social distancing meer moet toepassen en trainers, medewerkers of toeschouwers geen mondmaskers meer moeten dragen. Voor de organisatie van evenementen, waaronder sportwedstrijden, worden de coronamaatregelen ook versoepeld. Er blijven wel nog enkele controlerende maatregelen van kracht voor publiek tijdens evenementen en voor beheerders van sportinfrastructuur.

We geven een overzicht van de belangrijkste maatregelen bij de organisatie van evenementen, zoals sportwedstrijden. Het volledige overzicht met alle maatregelen en voorwaarden vind je op Corona & atletiek.

Evenementen
Geen beperkende maatregelen indien het publiek onder de 200 personen indoor en onder de 400 personen outdoor blijft. Vanaf 1 oktober wordt dit indoor 500 en outdoor 750 personen.

Bij evenementen, zoals sportwedstrijden, waar meer dan 400 personen (outdoor) of 200 personen (indoor) (atleten, toeschouwers, medewerken, juryleden e.d.) tegelijkertijd aanwezig is, heb je als organisator twee opties:

Je werkt ZONDER Covid Safe Ticket:
Beperkende maatregelen zoals social distance, mondmasker en handhygiëne blijven behouden, mondmasker mag tijdelijk afgezet worden als je op een vaste plaats zit of om te eten of te drinken, het publiek is beperkt tot 3.000 personen indoor of 5.000 personen outdoor, …

Je werkt MET Covid Safe Ticket (voor iedere bezoeker):
Geen beperkende maatregelen, het publiek is beperkt tot maximum 75.000 personen, …

Gelieve duidelijk te communiceren voor welke optie je kiest zodat elke atleet, toeschouwer, medewerker en jurylid weet welke maatregelen van kracht gaan zijn.

Indoor infrastructuur

  • Als beheerder moet je over een eigen actieplan inzake ventilatie en monitoring van de luchtkwaliteit beschikken. Bij de opmaak hiervan gebruik je het generieke implementatieplan ventilatie als leidraad.
  • Volgens het federale MB moet je in alle sportruimtes en in de kleedkamers verplicht CO2-meters plaatsen.
  • Deze CO2-meters moet je op een voor de bezoeker zichtbare plaats ophangen, maar niet naast open ramen of deuren en niet naast de uitgang van de ventilatie.
  • Alle voorwaarden vind je op Corona & atletiek.

Opgelet, lokaal kunnen strengere restricties van kracht zijn. Deze kan je nakijken op de website van jouw provincie of gemeente.

UNIEK LOOPEVENEMENT IN DE TOPSPORTHAL – 10 OKTOBER

Na 2 geslaagde edities in Gentbrugge verhuist het Loop-Omnium op 10 oktober naar de Gentse Topsporthal. Dit jaar nodigt de organisatie zoveel mogelijke atletiekteams uit Vlaanderen uit om deel te nemen aan dit uniek loopevenement.

Het Loop-Omnium is een loopwedstrijd gebaseerd op de wielerzesdaagse in het Gentse Kuipke. Willen jullie van dezelfde sfeer genieten als een Iljo Keisse en Kenny De Ketele? Schrijf jullie als atletiekclub dan zeker in. Wie weet wint jullie atletiekclub op zondag 10 oktober het Loop-Omnium in de Gentse Topsporthal.

Elk team bestaat uit 3-5 lopers. Er kunnen uiteraard meer teams per atletiekclub deelnemen.Het Loop-Omnium wordt gesteund door Atletiek Vlaanderen en KRC Gent en is een initiatief van Sportaround vzw, opgericht door onze kersverse Olympische medaillewinnaar Bashir Abdi.

Op de website van de organisatie kan je alle info terugvinden. Ze zijn ook bereid om op jullie club meer te vertellen over het Loop-Omnium aangezien dit een nieuw loopevenement is. Voor meer info kan je altijd contact opnemen met de organisatie via loopomnium@gmail.com of op het nummer 0470 45 65 43.