01/03

Officiële berichten - 1/3/2019

logo val

OPROEP BK HAMERSLINGEREN AC 1/9/2019

Gezien het hamerslingeren niet kan doorgaan in het Koning Boudewijnstadion zijn we genoodzaakt uit te wijken naar een ander terrein.
Er moet aan volgende voorwaarden voldaan worden:

  • Binnen 30min rijden van Brussel (op zondag)
  • Voldoende medewerkers ter beschikking hebben

Gelieve kandidaturen door te mailen naar Josefien voor 24 maart 2019.

OPROEP STEMBUREAU AV

Tijdens de Algemene Vergadering van zaterdag 23 maart 2019 te Hasselt zal er elektronisch gestemd worden. Voor het stembureau zijn we nog op zoek naar 3 stemopnemers.
De procedure wordt voorafgaandelijk in de burelen van de federatie overlopen.
Verwachte aanwezigheid op de dag van de AV: 9u00 – max. 15u00.
Gelieve kandidaturen door te mailen naar Josefien.

INDOOR-SCHOLIERENINTERLAND 9/3 MÜNSTER (GER)

Op zaterdag 9 maart 2019 vindt een scholiereninterland voor eerstejaarsscholieren (°2003) tussen de LBFA, Nederland, Nordrhein-Westfalen en Atletiek Vlaanderen plaats in de indoorhal te Münster (GER). Je kan de selectie hier terugvinden.

ELINE BERINGS KOMT NAAR DE JEUGDDAG

Wij zijn blij om aan te kondigen dat niemand minder dan de koningin van de Gentse Topsporthal Eline Berings aanwezig zal zijn tijdens de 30e Jeugddag van Atletiek Vlaanderen op zaterdag 16 maart. De vele jeugdatleten zullen zich niet alleen kunnen amuseren tijdens de knotsgekke atletiekactiviteiten, zij zullen ook een foto met deze absolute atletiektopper als herinnering kunnen koesteren. Ook onze jeugdmascotte Spike zal aanwezig zijn en de kinderen meenemen naar het grootste verjaardagsfeestje van het land!

Haast je om erbij te zijn, inschrijven doe je via je club. Alle informatie vind je hier.

CORRECTIE BIJSCHOLINGSSESSIES VOOR CLUBMEDEWERKERS

Er sloop een fout in het bijscholingsoverzicht voor clubmedewerkers dat vorige week werd verzonden. De sessie over autisme gaat door op woensdag 3/4 van 20u tot 22u.

UBO-REGISTER

Niet enkel vennootschappen, maar ook vzw's en stichtingen moeten via elektronische wijze, namelijk via MyMinFin.be, informatie over de "uiteindelijke begunstigden" naar het UBO-register sturen. Deze aangifte moet jaarlijks gebeuren.

De specifieke handleiding over de UBO-aangifte voor vzw's staat online. Met behulp van deze handleiding kun je stap voor stap door de aangifte gaan. De deadline voor indiening van de gegevens in het UBO-register is verschoven van 31 maart naar 30 september 2019.  

HEEFT UW VERENIGING EEN VERTROUWENSPERSOON?

78 van de 90 verenigingen hebben inmiddels één of meerdere vertrouwenspersonen aangeduid. Daarmee scoort de atletiekfederatie bijzonder goed en we danken dan ook de verenigingen voor hun inzet!

Om deze vertrouwenspersonen te ondersteunen worden in mei twee samenkomsten georganiseerd waarbij we voorbeelden van cases zullen bespreken en de manier waarop we deze kunnen behandelen. Daaraan gekoppeld wordt het handelingsplan besproken. Heeft uw vereniging al een handelingsplan? Laat het ons weten (Paula Vanhoovels)!

Via onderstaande link vind je meer informatie en kan je inschrijven voor de sessie:

Deelnemende verenigingen ontvangen een kader dat kan gebruikt worden om de vertrouwenspersoon in de club(kantine) bekend te maken. Heeft uw vereniging nog geen vertrouwenspersoon? Bekijk dit profiel, maak er werk van en geef de naam + het mailadres door aan Paula Vanhoovels, zodat deze persoon meteen mee kan uitgenodigd worden voor deze sessies.

ATLETIEKVILTJES MET SLOGAN

In 2018 lanceerde Atletiek Vlaanderen bierviltjes met slogans die door leden zélf bedacht werden. Omdat een aantal verenigingen opnieuw vroegen om deze bierviltjes te kunnen bekomen willen we terug een bulkbestelling organiseren. De ontwerpen van de bierviltjes kan je hier terugvinden. Op éénzelfde viltje komt zowel op de voor- als achterzijde een slogan.

Wil je ook jouw kantine opfrissen met kleurrijke én leuke bierviltjes?
De “atletiekviltjes” moeten uiterlijk 10/03 besteld worden door bijgevoegd bestelformulier te versturen naar Paula Vanhoovels en worden afgeleverd ter gelegenheid van de Algemene Vergadering op 23/3.
De afrekening gebeurt via de clubrekening.

FINANCIEEL

Boetes KVV Indoor Cad/Sch van 21 januari te Gent:

OLSE    De Maeseneire Kobe     € 12,50
HAKI     Marckx Lennert              € 12,50
ABES    Dewaele Elisabeth          € 12,50
HAKI     Govaerts Marieke          € 12,50
AVR      Delva Ghislaine              € 12,50
ZWAT   Oliveira Ashley               € 25,00
WIBO    Rens Bo                          € 12,50

Boetes KVV Indoor A.C. van 28 januari te Gent:

LYRA    Broothaerts Mathias       € 12,50
RCG     Scheldeman Yestin          € 25,00
ROBA    Van De Putte Cedric      € 12,50
DCLA    Hatif Amer Ali                 € 12,50
LYRA    De Smet Michele             € 12,50