12/07

Hanne Maudens met grote verwachtingen naar Polen

belgaimage-94727413-full

Hanne Maudens.

Zevenkampster Hanne Maudens/VS begint donderdag met uitgesproken ambities aan het EK beloften in Bydgoszcz. Ze mikt resoluut op de medailles. Ook Ben Broeders/DCLA, Nenah De Coninck/KAAG en Renée Eykens/KAP zijn ambitieus.

Ze kampt dan wel tegen meisjes die twee jaar ouder zijn, maar met haar 6.113 punten van Götzis heeft Hanne Maudens/VS redenen om hoog te mikken in Polen. Ze is zelfs startlijstaanvoerder. “Ik wil mijn persoonlijk record nog wat aanscherpen, en voel ook dat er individuele records mogelijk zijn. Als eerste op de startlijst ga ik minstens voor het podium.” Het grootste gevaar komt waarschijnlijk van de Zwitserse Caroline Agnou. Ook Noor Vidts/VAC is van de partij en ook zij mag héél hoog mikken.

Nenah De Coninck/KAAG wil in de 400m horden in de eerste plaats de finale halen. Of de trainingsachterstand die ze in mei opliep voldoende is weggewerkt om voor de medailles mee te doen, zal in die finale dan wel blijken. Polsstokspringen Ben Broeders/DCLA kon in competitie vooralsnog niet tonen dat hij op training grote progressie boekte, maar denkt in Bydgoszcz als alles in zijn plooi valt, aan de medailles én het Belgisch record van 5m70.

Renée Eykens/KAPE zat met een luxeprobleem en kon ook voor de 1500m opteren, maar kiest toch voor de vertrouwde 800m. De Europese junioreskampioene van 2015 mag opnieuw het podium ambiëren.

Klik hier voor meer info over het EKu23 in Bydgoszcz.