24/07

Goede start voor Belgische scholieren op het EYOF

Kyani Joosten

Kyani Joosten stootte vlot door naar de finale dankzij een sprong over 3m70.

Wisselend succes voor de Belgische scholieren op het EYOF in het Sloveense Maribor. Kyani Joosten (polsstok), Reda Aouragh (1500m), Enzo Legendre (800m) en Laura Ooghe (ver) kwamen prima voor de dag in hun kwalificatie en plaatsten zich voor de finale. Kamiel Van Raemdonck (geen notering in het kogel) en Louis Lorette (DNS op de 110m horden) kenden pech. Flor Lambrechts deed het prima op de eerste dag van de tienkamp.

In de ochtendsessie legden de scholieren een perfect rapport voor. Reda Aouragh/RESC stootte door in de reeksen van de 1500m. In een tactische wedstrijd finishte hij als zesde in 4'02"19. Net voldoende om zich met de verliezende tijden bij de beste 15 te scharen voor de finale van woensdag. In het polsstok kende Kyani Joosten/SACN weinig moeite met de kwalificatiehoogte van 3m70. We zien haar woensdag terug in de polsstokfinale. Enzo Legendre/DAMP deed het prima op de 800m. Hij finishte tweede in z'n serie in 1'53"05 en verzekerde zich zo van een plek bij de beste acht in de finale. Woensdag mag hij opnieuw zijn wedstrijdnummer opspelden. 

In de namiddagsessie kende Kamiel Van Raemdonck/KAAG dikke pech in het kogelstoten. Hij kreeg geen geldige poging op het bord. Gelukkig mag hij zich over enkele dagen nog bewijzen in het discus. Louis Lorette/CABW zijn startblok bleef leeg. DNS stond achter zijn naam. In het ver strandde Laura Ooghe/HAC in haar kwalificatiegroep op de vijfde plek met 5m94. Dat was de negende prestatie van alle deelneemsters. Voldoende voor een stek in de finale van dinsdag. 

Tienkamper Flor Lambrechts/AVT ligt na vijf van de tien proeven op schema om richting zijn persoonlijk record van 7.018 punten te gaan. Met prestaties van 11"35 op de 100m, 6m55 in het ver, 12m82 met de kogel, een overwinning met 1m93 in het hoog en 50"27 op de 400m, kan er nog veel mits hij morgen op de elan doorgaat. Momenteel staat hij op de vierde plaats met 3.691 punten. 

Dinsdag is er opnieuw een drukke dag. Dan is het uitkijken naar Astrid Van Breedam/AVLL (2000m steeple), Manon Beernaert/HAC, de verspringfinale van Laura Ooghe en dag 2 van de meerkamp van Flor Lambrechts.  

Volg het EYOF op onze EYOF-pagina en op onze sociale media.