26/07

Dag 3 EYOF: Finalisten stunten niet

eyof-dag-4-4

Lauren Petroci-Coninx plaatste zich voor de finale van de 200m

Op de derde competitiedag van het EYOF kwamen er woensdag vier landgenoten in actie. Kyani Joosten werd tiende in de polsstokfinale, Enzo Legendre zevende in de 800m-finale en Reda Aouragh achtste in de 1500m-finale. Lauren Petroci-Coninx geraakte vlot door de reeksen van de 200m.

De Limburgers blijven het uitstekend doen op het EYOF. Na de knappe vierde plek van Flor Lambrechts/AVT in de tienkamp dinsdag was het woensdagochtend de beurt aan Lauren Petroci-Coninx/GENK. Ze spurtte in de ochtendsessie naar de derde plek in haar reeks 200m. Haar 24"82 volstond om met de verliezende tijden door te stoten naar de finale. Kyani Joosten/SACN mocht aantreden in de polsstokfinale. Net als in de kwalificaties wipte ze gezwind over 3m70. Helaas stopte daar het verhaal. Ze keert huiswaarts met een tiende plaats. Op de halve fond mochten Enzo Legendre/DAMP (800m) en Reda Aourag/RESC (1500m) zich bewijzen. In een tactische koers strandde Legendre op de zevende stek in 1'59"30. Reda Aouragh/RESC moest in de 1500m vrede nemen met de achtste plaats in een tijd van 3'56"36. Vorig jaar werd de loper uit Antwerpen nog zevende op het EYOF dat toen plaatsvond in Banská Bystrica. 

Donderdag wordt een drukke dag met acht Belgen die in actie komen. Volg het EYOF op onze EYOF-pagina en op onze sociale media.