29/07

Nafy Thiam kogelgoud op EYOF met dik BR van 17m44!

eyof-dag-5-1

Nafi Thiam verbeterde het BR kogelstoten tot 17m44.

Het EYOF is voor de Belgische atleten geëindigd met een knaller van formaat. Nafy Thiam/RFCL stootte op zaterdag het Belgisch record aan diggelen met een superworp van 17m44!

Nog drie landgenoten kwamen in actie op vrijdag en zaterdag. Belgisch scholierenkampioen cross Sem Serrano/KAAG liep in een tactische finale van de 3000m naar de vijfde stek in 8'24"40. Na een nerveuze race met veel duw- en trekwerk kwam het aan op de laatste 300m. Uiteindelijk strandde hij op 2 tellen van het brons. Vorig jaar behaalde Serrano ook al een vijfde plek op het EYOF op de steeple. 

Op zaterdag mochten de werpspecialisten de arena betreden. Kamiel Van Raemdonck/KAAG kon in de discusfinale zijn niveau van in de reeksen niet herhalen en strandde op de elfde plek met 52m63. De allerlaatste Belgische atlete die in actie kwam in Maribor zorgde voor een enorme kers op de taart. Nafy Thiam/RFCL pakte uit met een monsterworp van 17m44. Ze verbeterde het BR van Myrthe Van Der Borght/VS van 16m19 met ruim een meter. Een complete verrassing was het niet aangezien Thiam indoor ook al stevig had uitgepakt met en BR van 17m30. Maar zo'n BR neerzetten op het moment waarop het ertoe doet, is natuurlijk fantastisch. 

Bekijk alle Belgische prestatie op onze EYOF-pagina of op onze sociale media.