27/07

EYOF: Nafy Thiam maakt indruk met 16m-worp

eyof-dag-5-19

Kamiel Van Raemdonck met de negende prestatie naar de discusfinale.

Kogelstootster Nafy Thiam maakte het meeste indruk op de vierde competitiedag van het EYOF. Ze sloopte de 16m-grens en mag met vertrouwen de finale tegemoet kijken. Titelverdediger polsstok Ylio Philtjens (tiende met 4m50) was bij de pechvogels van de dag. Lauren Petroci-Coninx/GENK werd mooi vijfde in de finale van de 200m.

Nafy Thiam/RFCL schudde in de ochtendsessie meteen iedereen wakker. Ze haalde stevig uit in het kogel met 16m01. Daarmee gaat ze met de tweede prestatie naar de finale. De Belgisch scholierenrecordhoudster indoor benaderde haar PR van 16m16 en ook het BR outdoor van 16m19 komt in het vizier. Het was op donderdag voor enkele Belgen net niet. Camille Sonneville/KAAG strandde op één honderdste van een finaleplaats op de 100m horden. Nochtans klokte ze een behoorlijke tijd van 13"79. Svea Van Laere/AVLO overleefde de kwalificaties van het hoogspringen net niet. Ze bleef steken op 1m65. Zuur want er glipte nog één atlete door naar de finale met dezelfde hoogte, maar met minder sprongen. Nog een pechvogel was Ylio Philtjens/SACN. De titelverdediger ging compleet de mist in op 4m70 – een hoogte die hij meestal moeiteloos haalt. Zwaar teleurgesteld eindigde hij tiende met 4m50. Maar zijn gouden plak van vorig jaar op het EYOF pakken ze hem nooit meer af! Enkele dagen geleden miste Kamiel Van Raemdonck/KAAG op een haar na de kogelfinale. In het discus revancheerde hij zich op knappe wijze. Met een puike worp van 55m95 liet hij de negende prestatie noteren. Goed voor een stek bij de beste 12 in de finale die op zaterdag geprogrammeerd staat. Manon Beernaert/HAC presteerde op niveau in haar hamerfinale en dat resulteerde in een mooie achtste plaats met 59m90. Belgisch scholierenkampioene cross Astrid Van Breedam/AVLL liet met plezier een scoutskamp schieten om naar het EYOF te gaan. In de rechtstreekse finale van de 2000m steeple kwam de loopster uit Schoten uit op de tiende stek in 7'01"22. Lauren Petroci-Coninx/GENK zorgde voor een mooi slotakkoord. Zij flitste naar de vijfde plek in de 200m-finale in 24"58. 

Op vrijdag is het een rustige EYOF-dag voor de atleten. Sem Serrano/KAAG loopt dan de rechtstreekse finale van de 3000m. 

Volg het EYOF op onze EYOF-pagina en op onze sociale media.