09/07

EKU23: Obasuyi naar halve finale en Sisk en Crestan naar finale

obasuyi-michael-2021-tallinn-eku23-reeks-belga-min

Michael Obasuyi tijdens de reeksen op het EKU23 in Tallinn

De Belgische delegatie blijft sterk presteren op het EK voor beloftes. Vier landgenoten kwamen in de ochtendsessie van de tweede dag in actie. Michael Obasuyi kende geen problemen in de reeksen van de 110m horden. Eliott Crestan en Pieter Sisk verzekerden zich na sterke prestaties van de finale op de 800m.

Het EK voor beloftes in Tallinn stevent af op op een succes voor het Belgische team. Michael Obasuyi/OEH trok de goede lijn van gisteren door tijdens de eerste reeks op de 110m horden. Obasuyi knalde als een bezetene uit de startblokken en kon vervolgens in alle rust naar de reekswinst lopen in 13"80, goed voor de vierde chrono van alle atleten in de reeksen. Obasuyi strijdt vanavond om een plekje in de finale.

"Na mijn goede start kon ik ontspannen lopen. Vanavond zit er iets meer druk op de ketel, maar ik ga er gewoon een een ferme patat opgeven", aldus de Belgische kampioen die binnenkort naar Tokio trekt voor de Olympische Spelen. 

Nog zo'n toekomstige olympiër, Eliott Crestan/SMAC, kende geen genade in de eerste van drie reeksen op de 800m. De Belgische recordhouder in zaal maakte er een tactische koers van en pakte met nog 300m voor de boeg uit met een stevige versnelling. Niemand had een antwoord klaar op de snelle benen van Crestan, die de reekswinst pakte in 1'47"43.

"Ik wilde valpartijen vermijden door voorin te lopen. Alles is goed verlopen. Nu mik ik op een medaille, maar in een finale kan er vanalles gebeuren", vertelde hij na afloop. 

Pieter Sisk/DCLA kwam in de derde en laatste reeks in actie. Sisk moest onder 1'48"70 duiken én in de top vier finishen om naar de finale te mogen. Onze landgenoot nam het initiatief en kwam halfweg door na nog geen 51 seconden. Sisk hield stand en finishte als derde in 1'46"88, slechts zeven honderdsten boven zijn PR.

"Ik wist dat ik er een snelle race van moest maken om in die top vier te belanden. Ik ben blijven gaan om die snelste verliezende tijd te hebben. Ik kan alleen maar tevreden zijn met die tijd én vooral natuurlijk met die plaats in de finale", klonk het bij een opgeluchte Sisk.

Eerder had Tibo De Smet/RCG zich niet kunnen plaatsen voor de finale. De Smet werd derde in de tweede reeks na een puike wedstrijd waarin hij tactisch geen fouten maakte, maar wel moest uitwijken door een val. Met een tijd van 1'48"70 kan hij het EK met opgeheven hoofd verlaten, zeker gezien het zijn debuut was op internationaal niveau.