01/02

Eerste EK-limieten zijn binnen

baeten-stijn-2020-gent-bki-ldq-1

Stijn Baeten op weg naar de Belgische titel op 1500m tijdens het BK indoor vorig jaar

Afgelopen weekend werden nog geen limieten behaald in de Gentse Topsporthal tijdens de eerste indoor micromeeting. Op enkele buitenlandse meetings was het wel raak voor een aantal atleten. Met in totaal vier limieten voor het EK indoor en een nieuw Belgisch record werd het succesvol weekend.

Isaac Kimeli/OEH was de eerste om zich dit weekend te verzekeren van een ticket richting Torun. Tijdens de World Indoor Tour in het Duitse Karlsruhe dook hij vrijdag onder de limiet op zijn allereerste 3000m indoor ooit. Met 7’52″24 doet hij beter dan de gevraagde 7’53″18. Op diezelfde wedstrijd ging Eline Berings/RCG op de 60m horden op zoek naar de limiet van 8”10. Op de derde horde liep het echter mis. Berings raakte die vol en moest tevreden zijn met 8”69.

Een dag later was het de beurt aan de trainingsmakkers van Kimeli. In het Franse Liévin liepen zowel Stijn Baeten/DCLA als Robin Hendrix/OEH de limiet op de 1500m. Maar het was Oussama Lonneux/SER die het sterkst uitpakte. Hij verpulverde zijn persoonlijk record en bleef met 3'39"60 ruim onder de gevraagde 3'41"32. Baeten en Hendrix mogen zich dankzij respectievelijk 3'39"88 en 3'40"83 ook opmaken voor het EK. Op de 1500m hebben drie Belgen zich nu al verzekerd van de gevraagde limiet. Met slechts drie te verdelen plaatsen wordt het uitkijken wie nog onder die tijden kan duiken. Nog in Liévin liep Liefde Schoemaker/MOHA een nieuw Belgisch record voor juniores op de 400m. Met 54”06 doet de Belgian Cheetah beter dan de 54”29 van Rani Nagels/LAT uit 2014.

Op de ISTAF Indoor in Düsseldorf kreeg Berings een nieuwe kans. Met 8”22 doet ze ruim beter dan twee dagen voordien, maar op die limiet is het voorlopig nog even wachten. Anne Zagré/RESC liep in dezelfde reeks naar 8”14 op haar eerste wedstrijd van het seizoen en blijft daarmee amper vier honderdsten boven de gevraagde tijd voor het EK. Michael Obasuyi/OEH bleef ook op een zucht van de limiet. Met 7”77 noteerde hij zijn snelste openingstijd ooit en blijft slechts 6 honderdsten boven de gevraagde 7”71 voor een ticket richting Polen. De komende weken mogen we allicht wel enkele limieten op de horden verwachten.

Nog in Düsseldorf kwam Ben Broeders/DCLA in actie in het polsstokspringen. Het werd geen topavond voor de Belgische recordhouder, want tijdens zijn poging op 5m52 liep hij een jammer genoeg blessure aan de hamstring op.

Het EK indoor vindt plaats van 5 tot 7 maart in het Poolse Torun en hier vind je het overzicht met alle limieten en reeds geselecteerde atleten terug.