21/07

Dag 6 WK: Belgen buigen hoofd in halve finales

bolree-kevin-2022-wk-eugene-belga-2-min

Kevin Borlée werd de beste Belg op de 400m met een twaalfde plaats

Met vijf stonden de Belgen aan de start van de zesde dag op de Wereldkampioenschappen in Eugene. Eliott Crestan ging van start in de reeksen van de 800m, terwijl Paulien Couckuyt, Kevin Borlée, Dylan Borlée en Alexander Doom die horde al hadden genomen en in de blokken kropen voor de halve finales. De Belgen deden het allerminst onaardig, maar een finaleplaats was te hoog gegrepen.

Eliott Crestan/SMAC sukkelde met blessures in aanloop naar de zomer, dus het werd afwachten wat hij voor elkaar kon krijgen op het WK. Hij streed zoals altijd voor wat hij waard was en liep naar een sterke vierde plaats. Weliswaar een ondankbare plaats, want enkel de eerst drie plaatsten zich voor de volgende ronde. Met 1’46”61 en een 24ste plaats over alle reeksen kon hij niet rekenen op een van de plaatsen als snelste verliezer. Einde tornooi voor Crestan, wel een hoopgevende prestatie als tiende Europeaan na de reeksen richting het EK.

Paulien Couckuyt/VAC plaatste zich als zeventiende voor de halve finales en ging haar seizoensbeste een stuk moeten aanscherpen om aanspraak te maken op een finaleplaats. In de eerste van drie halve finales liep ze als vijfde over de finish in 55”42, niet het verhoopte resultaat voor Couckuyt als negentiende in totaal. In de halve finales van de 400m stonden de Belgen ook voor een moeilijke opdracht. Een plaats in de finale bemachtigen lukte niet, maar de Tornados gaven wel een goede indruk met zicht op de aflossingen. Dylan Borlée/OEH werd vijfde in de eerste halve finale met 45”41. Alexander Doom/AVR ging van start in de tweede halve finale en realiseerde 45”80. Kevin Borlée/OEH liep in de derde halve finale naar 45”26, goed voor een twaalfde plaats in totaal. Voor de finaleplaats was 44”97 nodig.

Vandaag krijgen we opnieuw een Belg aan de start van het WK met Vanessa Scaunet/CABW in de reeksen van de 800m. Scaunet gaat van start in de vijfde van zes reeksen waarbij de eerste drie zich telkens plaatsen voor de halve finales. Met het minst sterke PR en SB van alle deelneemsters in haar reeks is elke plaats gewonnen voor Scaunet.

Alle info over het WK vind je hier.