20/07

Dag 5 WK: Couckuyt naar halve finale

couckuyt-paulien-wk-eugene-belga-2-min

Paulien Couckuyt wordt vierde in haar reeks

Op de vijfde dag van de Wereldkampioenschappen kregen we opnieuw een Belg aan de start. Op de 400m horden ging Paulien Couckuyt op zoek naar een plekje in de halve finales. Haar voorbereiding werd verstoord door een positieve coronatest, maar Couckuyt kon uiteindelijk toch afreizen naar Eugene. In een stevig gevulde halve finale slaagde ze er in om zich rechtstreeks te plaatsen voor de volgende ronde.

Met wereldrecordhoudster Sydney McLaughlin en Olympische finaliste Anna Ryzhykova kreeg Paulien Couckuyt/VAC meteen twee sterke concurrentes naast zich in de eerste van vijf reeksen. Een plaats bij de eerste vier volstond voor een ticket richting halve finales en met een vierde plaats in 55”42 kwam dat ticket nooit in gevaar voor Couckuyt. McLaughlin won in 53”95, hoewel Femke Bol in haar reeks nog net wat sneller ging met 53”90. De reekstijden zeggen natuurlijk nog niets, maar het belooft alvast hard te gaan in de halve finales. Couckuyt plaatste zich als zeventiende en komt vandaag in actie in de eerste van drie halve finales. De eerste twee plaatsen zich voor de finale en dat wordt een stevige noot om te kraken voor Couckuyt aangezien ze het vijfde SB en vierde PB heeft staan van de acht atletes in haar halve finale. Een verbetering van haar 55”30 zou alvast een mooie opsteker zijn en wie weet wat de negende van de Spelen kan klaarspelen.

Nog voor de horden staan eerst de reeksen van de 800m op het programma met aan de start Eliott Crestan/SMAC. In de derde van vijf reeksen gaat Crestan op zoek naar een plaats bij de beste drie om zich te plaatsen voor de halve finales. Op de 400m wisten de drie Belgische mannen zich allemaal te plaatsen. Vandaag komen Dylan Borlée/OEH (halve finale 1, baan 4), Alexander Doom/AVR (halve finale 2, baan 7) en Kevin Borlée/OEH (halve finale 3, baan 2) in actie op zoek naar een plaats bij de eerste twee. Geen eenvoudige opdracht, want Dylan krijgt Michael Norman en Matthew Hudson-Smith naast zich. Alexander moet strijden met Kirani James en Michael Cherry, terwijl Kevin in zijn halve finale moet afrekenen met Wayde Van Niekerk en de derde Amerikaan Champion Allison.

Alle info over het WK vind je hier.