17/07

Dag 2 WK: Watrin overtuigend naar halve finales

watrin-julien-2022-wk-eugene-belga-2-min

Julien Watrin

Op de tweede dag van de WK in Eugene kwamen drie Belgen in actie. Julien Watrin op de 400m horden en Ismaël Debjani en Ruben Verheyden op de 1500m. Watrin kreeg een stevige reeks voorgeschoteld, maar kon zich verzekeren van een plaatsje in de volgende ronde. Voor Debjani en Verheyden zit hun WK erop.

Net niet voor Verheyden met het kleinste verschil

In de tweede van drie reeksen stond Ismaël Debjani/CABW voor de moeilijke opdracht om zich bij de eerste zes te scharen voor een rechtstreekse plaats in de halve finale in een sterk gevulde reeks. De verwachte namen met Jakob Ingebrigtsen, Jake Wightman en Stewart McSweyn deden dat overtuigend. Debjani moest tevreden zijn met een twaalfde plaats in 3’39”96. In de eerste reeks gingen al meerdere mannen sneller dan de Belgische  recordhouder, waardoor de verliezende tijden ook geen optie meer waren. Ruben Verheyden/EA ging in de derde reeks van start, waar tactisch werd gelopen. Met zijn snelle eindschot lagen er kansen voor Verheyden en hij greep die ook. Uiteindelijk werd hij zevende in zijn reeks met 3’39”46, op amper een honderdste van de zesde plek. Op die manier grijpt hij met het kleinste verschil net naast een plek in de halve finale.

Op de 400m horden kwam ook een Belgische recordhouder in actie met Julien Watrin/DAMP. In derde van vijf reeksen ging hij op zoek naar een plaats bij de eerste vier om zich te plaatsen voor de halve finales. Met 49”83 werd hij tweede na Karsten Warholm (49”34), waardoor Watrin vandaag opnieuw in actie komt in de halve finales.

Abdi, Vidts en Thiam aan zet

Op de derde dag komen een pak Belgen in actie, met medaillekansen. Om 15u15 Belgische tijd, 6u15 lokale tijd, gaan de mannen van start op de marathon. De Belgen sturen drie mannen op pad met Bashir Abdi/RCG, Lahsene Bouchikhi/RESC en Thomas De Bock/OEH. Nadien gaan Nafi Thiam/RFCL en Noor Vidts/VAC van start voor twee dagen van de zevenkamp. Veel Belgen in de reeksen van de 400m met Kevin Borlée/OEH, Dylan Borlée/OEH, Alexander Doom/AVR, Camille Laus/OEH en Naomi Van Den Broeck/ROCA. In de finale van de 10.000m staat Isaac Kimeli/OEH aan de start voor de Belgen en Philip Milanov/ACME gaat in de kwalificaties van het discuswerpen op zoek naar een finaleplaats.

Alle info over het WK vind je hier.