24/03

Corona Update: standpunt Vlaamse atletiekliga mbt. Olympische spelen

tokyo2020
De Vlaamse Atletiekliga staat achter het standpunt van World Athletics en de vraag aan het Internationaal Olympisch Comité om de Olympische Spelen in Tokio uit te stellen naar een nader te bepalen datum.

De huidige COVID-19 situatie heeft niet alleen België maar de hele wereld in zijn greep. Wij vinden het onverantwoord om de Olympische Spelen op de geplande datum door te laten gaan. De gezondheid van onze atleten en begeleiders, familie en naasten zijn op dit moment prioritair. Atleten doen er altijd alles aan en gaan tot het uiterste om hun doelen te bereiken. Door duidelijkheid te creëren, kan het IOC de onrust die er heerst bij atleten wegnemen. Waarbij gezondheidsrisico’s worden verminderd.

Een belangrijk aspect van de Olympische ‘Beweging’ en sport in het algemeen is fair play. Door de vele strenge maar terechte maatregelen die worden getroffen door overheden, kunnen sporters niet in ideale trainingsomstandigheden hun Olympische droom najagen waar ze veelal jaren aan hebben gewerkt. Daarbij komt kwalificatie voor atleten, die zich nog niet hebben kunnen plaatsen voor de Spelen, in gedrang door de vele uitgestelde of geannuleerde wedstrijden.

Dus in onze ogen is uitstel van de Olympische Spelen de enige verantwoorde keuze.

Hopelijk kunnen wij, als sportliefhebbers en sportfanaten, tijdens de Olympische Spelen van Tokio in 2021 of 2022 niet alleen de successen vieren van onze atleten, maar ook de overwinning op het coronavirus.