20/03

corona update: Sporten in tijden van corona, welke atletiekclubs zijn creatief bezig?

-jd29037

Creatief in de huiskamer of in de tuin... laat ons weten hoe jullie deze periode aanpakken...

Het zijn geen gemakkelijke tijden voor ‘de mensheid’. De mens is een sociaal wezen, en sociaal contact is momenteel zo goed als onmogelijk. Samen buitenkomen, samen naar een concert gaan, iets gaan eten of drinken, samen sporten,…  en zo kunnen we nog eindeloos doorgaan.

Allemaal zaken die we jammer genoeg nu even aan de kant moeten schuiven. Hét voordeel van ‘mens’ zijn in deze crisistijden, is dat er een groot solidariteitsgevoel naar buiten komt. Mensen willen elkaar helpen waar ze kunnen, jongeren doen boodschappen voor de oudere generaties, er worden overal ter lande mondmaskers gemaakt én we applaudisseren massaal vanop ons balkon voor alle zorgverleners.

Wanneer we met ons allen ‘in ons kot’ moeten blijven, ontstaat er ook ontzettend veel creativiteit. Lesgevers van dansscholen sturen hun dansmoves online de wereld in, leerkrachten vinden allerlei oefeningen uit om onze schoolgaande kinderen nuttig bezig te houden en ga zo maar door.

We hebben ook gemerkt dat er bij heel veel atleten en atletiekclubs naar creatieve voorbeelden wordt gezocht om toch maar hun favoriete sport te kunnen blijven uitoefenen. Van die creativiteit willen we graag zoveel mogelijk voorbeelden.

Atletiek Vlaanderen wil namelijk die alternatieve trainingsschema’s en video’s delen op onze website en Facebookpagina.

Bij deze een oproep: stuur alle leuke trainingsschema’s maar door naar liesl@atletiek.be. In de video’s op Facebook mag je ons taggen, @VlaamseAtletiekliga of stuur de video gerust ook door via mail.

De leukste schema’s en video’s worden beloond met een bezoek van Spike aan je club (als we met z’n allen corona hebben overwonnen natuurlijk). Spike zal ook een verrassing voorzien voor alle atleetjes van die club.