13/03

corona update

delicatecccoley-christine-catalano
De nationale regering nam donderdagavond ingrijpende beslissingen om de verdere uitbraak van het coronavirus tegen te gaan. Die maatregelen veroorzaken verregaande gevolgen voor onze samenleving en uiteraard ook voor onze atletiekgemeenschap.

Atletiek Vlaanderen nam eerder deze week al enkele drastische beslissingen, waaronder het uitstellen van de Jeugddag in Gent en de Algemene Vergadering in Brugge.
De maatregelen die op het hoogste bestuurlijk politieke vlak donderdagavond werden genomen, gaan nog een stap verder. Zo is het ook aan verenigingen, waaronder dus ook sportclubs, verboden om geplande activiteiten, waaronder wedstrijden, randactiviteiten, vergaderingen en georganiseerde trainingen, te laten doorgaan. Wij dringen er bij onze atletiekclubs op aan dat deze maatregelen met gezond verstand en de nodige burgerzin zullen opgevolgd worden. 

Bekijk hier de maatregelen die de Belgische regering invoert.


Verdere info betreffende de uitgestelde evenementen en andere administratieve en praktische gevolgen, zullen hier en in de officiële berichten naar de atletiekclubs, ten gepaste tijde worden medegedeeld.