03/02

BK 4x200m en IFAM indoor

-jdc1902

Het kampioenenteam van RCG van vorig jaar. Justine Goossens (1648), Joke Beylemans (1566), Laura Beylemans (1567) en Imke Vervaet (1649)

Het belooft zaterdag een stevig atletiekdagje te worden in de Gentse topsporthal. Een resem nationale en internationale toppers treedt aan op de IFAM (World Indoor Tour BRONZE meeting) en er is het BK 4x200m.

Op het eerste BK van 2023 verdedigen het mannenteam van CABW en het vrouwenteam van RCG hun titel op de 4x200m. Maar er zijn uiteraard meer teams met titel- of medailleambities. De nieuwe fusieclub AVLL hoort bij de favorieten in de mannenwedstrijd. Bij de vrouwen oogt RESC sterk. De kans is bijzonder groot dat er op de IFAM nieuwe limieten voor het EK indoor uit de bus zullen komen. Op de 60m jagen Kobe Vleminckx/AVLL en Rani Rosius/AVT op een topchrono. Delpine Nkansa/RESC is al gekwalificeerd voor het EK indoor. Anne Zagré/RESC combineert de 60m en de 60m horden. In de 800m komt er een bijzonder boeiend duel tussen kleppers Eliott Crestan/SMAC en Belgisch indoorrecordhouder Tibo De Smet/RCG. Zowel op de 300m als op de 400m zullen er enkele Cheetahs te bewonderen zijn. Hanne Claes/RESC, Margo Van Puyvelde/KASV en Nina Hespel/DCLA hebben een plekje versierd in het hoofdprogramma van de 400m. Helena Ponette/HCO en Naomi Van den Broeck/ROCA kiezen voor de 300m. Belgische blikvangers op de 400m bij de mannen zijn Jonathan Sacoor/OEH en Christian Iguacel/AVLL. Alexander Doom/AVR en Cynthia Bolingo/CABW stonden ook aangemeld, maar zij gaven forfait. Camille Laus/OEH maakt nog eens een uitstapje naar de 800m. In de kampnummers is kersvers Belgisch indoorrecordhoudster kogel Jolien Boumkwo/VAC één van de smaakmakers. De 18-jarige Merel Maes/ACW mag haar kunsten tonen in het hoogspringen. Ruben Verheyden/EA en Stijn Baeten/DCLA zitten in een mooi deelnemersveld om een naar een toptijd te knallen op de 1500m. De 3000m mag er ook best wezen. Tempomaker Pieter-Jan Hannes/ACHL, John Heymans/DCLA en Ismaël Debjani/CABW zijn de landgenoten om in de gaten te houden. Op de driekamp (hoog-kogel-60m horden) kan wereldkampioene 5-kamp Noor Vidts/VAC haar hartje ophalen. Een interview met Noor Vidts over haar Road to Istanbul lees je hier.

De uitslagen en het programma zijn te volgen op atletiek.nu

Meer info over de IFAM op de website van de IFAM indoor