26/04

Ben Broeders en Bram Ghuys zien mogelijkheden na seizoensopener

-ldq0552-ben

Ben Broeders.

Met respectievelijk 2m11 voor Bram Ghuys en 5m40 voor Ben Broeders kwamen er op het PK Vlaams-Brabant nog niet de spectaculairste hoogten uit de bus voor beide springspecialisten, maar ze zijn wel degelijk tevreden over hun seizoensopener. Dat smaakt naar meer.

“Ik ben tevreden, maar er zat makkelijk meer in”, vertelt Ben Broeders/DCLA over zijn 5m40. “Mijn benen waren slecht en de wind maakte het helemaal niet makkelijk. Maar dat is net waar ik zo tevreden mee ben, dat ik weinig problemen had met die wind. Als opener ben ik hier blij mee.”

Ben weet wat hem de komende weken te doen staat om nog hoger te gaan. Ter info: voor het WK zal hij zijn PR met tien centimeter moeten bijstellen, want de limiet bedraagt 5m71. “Ritme kweken wordt belangrijk, maar ook de trainingsstage verteren en zo iets frisser worden. Daarnaast zijn er zowel op korte als op lange termijn nog enkele technische aspecten aan te passen.”

Nog niet alle wedstrijden voor de komende weken staan vast, maar Ben zet zijn seizoen verder op ofwel het BK studenten (1/5) ofwel de GP Mingels in Brussel (5/5), gevolgd door de Interclub (18/5), het KVV (30/5) optioneel de Putbosmeeting (1/6) en vervolgens Hengelo (9/6) en Luik (17/7).

Bram Ghuys/OEH bleef met zijn 2m11 in het hoogspringen nog iets verder verwijderd van zijn beste niveau, maar bevindt zich dan ook nog in een vroeg stadium van de trainingsopbouw. “Op training heb ik nog geen enkele keer iets van hoogte overschreden, dus ik ben vooral tevreden dat ik nog eens gesprongen heb”, vertelt hij. “Het is goed dat ik die klik op wedstrijd kan maken. Ik maakte nog een paar foutjes: ik zat iets te dicht op de lat en liet mijn voeten hangen, maar dat is niet zo verwonderlijk aan het begin van het seizoen.”

Na de wedstrijd maakte Bram gebruik van de hoogspringstand in Kessel-Lo om nog wat bij te trainen. “Ik ging een voetje achteruit en ging over 2m20. Dat is een goeie basis om het seizoen mee te starten. Nu heb ik het gevoel dat ik over 2m20 kan én ken ik mijn werkpuntjes.” Twee dagen na het hoogspringen won Bram nog de 110 meter horden in 15”46.