10/06

EK dag 4 (ochtend): Finaleplaatsen voor Broeders, Verheyden en Vermeulen

belgaimage-94288656

Ben Broeders.

De werkweek goed starten, altijd fijn. De maandagochtendsessie op het EK in Rome is uitstekend verlopen voor België. Ben Broeders plaatste zich voor de finale van het polsstokspringen, Ruben Verheyden en Jochem Vermeulen deden hetzelfde in de 1.500 meter.

De kwalificaties van het polsstokspringen vormden geen enkel probleem voor Ben Broeders/DCLA. Hij bleef foutloos tot en met 5m60 en springt woensdagavond de finale. Hopelijk kan hij daarin meespelen voor de medailles.

Een sterke Ruben Verheyden/EA schopte het tot in de finale van de 1.500 meter. Hij was derde in zijn reeks in 3’44”19, terwijl top zes volstond. Sterk werk als je ziet dat met de Spanjaard Garcia en de Noor Nordas grote namen sneuvelden in zijn reeks. In de tweede reeks was Jochem Vermeulen/AVLL het slachtoffer van een valpartij voor hem. Hij vocht wel nog terug en maakte indruk door nog als achtste te eindigen in 3’40”21. De Belgische delegatie diende protest in en Jochem werd meer dan terecht opgevist voor de finale. Twee Belgen dus in die finale op woensdagavond. Ismael Debjani/CABW kwam er als twaalfde in 3’42”57 niet aan te pas.

In de tienkamp maakte Jente Hauttekeete/KAAG een degelijke start met 10”91 over 100 meter, goed voor een twaalfde plaats. Thomas Van der Plaetsen/DEIN moest vrede nemen met 11”52 en een 23e plaats. In het verspringen waren de rollen omgedraaid. Thomas was achtste met 7m47, terwijl Jente zich tevreden moest stellen met 7m04 en een 22e plaats. Het kogelstoten verliep behoorlijk goed. Jente was elfde met 14m57, Thomas vijftiende met 14m13, voor allebei zeer degelijke afstanden.

Voor Paulien Couckuyt/VAC en Hanne Claes/DCLA vormden de halve finales van de 400 meter horden het eindstation. Ze liepen degelijk, maar moesten al echt vlammen voor een finaleplaats. Paulien was vijftiende in 55”24, Hanne zeventiende in 55”36.

Bekijk de resultaten van de Belgen op onze EK-pagina.