09/11

Bashir en Kim over de liefde voor de sport

img-20201029-114428

Bashir Adbi en Kim Gevaert

Als start van de Running&Co maand ging de Belgische recordhoudster op de kortste afstand, Kim Gevaert, in gesprek met de Belgische recordhouder op de langste afstand, Bashir Abdi. Het werd een openharig gesprek over sporten om te integreren, zenuwen op de tribunes en een succesvolle overstap naar de marathon.

De maand november staat in het teken van Running&Co. Met een reeks webinars over thema’s zoals voeding of blessurepreventie voor afstandslopers en coachingsvaardigheden voor loopbegeleiders bieden een brede waaier aan bijscholingsmogelijkheden aan. Het interview tussen Kim en Bashir gaf de aftrap van onze Running & Co maand.

Tijdens het interview vertelt Bashir over de kennismaking met atletiek, zijn allereerste cross in Zele en de manier waarop sport bijdroeg tot zijn integratie. Atletiek Vlaanderen focust op sport als middel voor sociale integratie met het project Run Free. Het project heeft als doel om nieuwkomers al joggend hun contacten te laten verbreden en zo ook hun kansen te verhogen op sociale inclusie. 

Het volledige gesprek tussen Kim en Bashir kan je hier bekijken en Kim was ook te gast in De Ochtend op Radio 1 om te vertellen over de Running&Co maand. Het interview met Kim op Radio 1 kan je hier herbeluisteren. 

Hieronder vind je het overzicht met alle webinars die we tijdens de Running&Co maand aanbieden: