12/05

Atletiekblik op weekend met Interclub-BVV: Vijf op rij voor Excelsiormannen en nummer drie voor CABW-vrouwen ?

img-5654

Deze mannen gaan zondag in het eigen Koning Boudewijnstadion voor een vijfde interclubtitel op rij.

Na de collectieve teaminspanningen van de Cadetten en Scholieren, bereiken we zaterdag en zondag een hoogtepunt in de Bekercompetities met de wedstrijden voor Alle Categorieën.

Zo kunnen de vrouwen van AV Lokeren zaterdag op eigen terrein een gooi doen naar het podium en dat amper twee jaar nadat zij promoveerden vanuit de hoogste VAL-afdeling. Vorig jaar werden de meisjes in zwart-witte outfit al meteen vierde. Beter doen is niet zo vanzelfsprekend, maar misschien boort de nieuwe groene AVLO-wedstrijduitrusting nieuwe energie en motivatie aan. Winnen is hoedanook een bijna onmogelijke opgave, want uittredend kampioen CA Brabant-Wallon zal resoluut voor een derde titel willen gaan. Hun zwaarste concurrent lijkt net als vorig jaar uit de Brusselse hoofdstad te zullen komen: Excelsior heeft zich bovendien nog flink versterkt. Niet onbelangrijk: de wederoptredende Eline Berings/RCG zal meteen in de clinch kunnen tegen Anne Zagré. AC Dampicourt, steeds op haar best in de interclub, maakte vorig jaar het volledig Waalse podium nog compleet. Aan Lokeren, Meetjesland (kampioen in 2015) of het pas gepromoveerde Olympic Essenbeek Halle (voor het laatst kampioen in 2001) om daar verandering in te brengen.

De Vlaams Bekercompetities voor de vrouwen worden betwist in Betekom (Ere-VAL), Ertvelde (Landelijke 1), Zwevegem en Alken (Landelijke 2) en Bornem (Landelijke 3).

Zondag kunnen de mannen van Excelsior in hun thuishaven – het Koning Boudewijnstadion – hun vijfde opeenvolgende titel binnenrijven. De andere teams zullen al van goeden huize moeten zijn om een plaatselijk feestje te beletten. In de vorige vier edities konden de mannen van Brabant-Wallon hun buren van Brussel het best benaderen, maar de mannenploeg uit Nijvel is - in tegenstelling tot hun vrouwelijke clubgenotes - nog steeds op zoek naar een eerste nationale interclubtitel. Het ziet er dus naar uit dat het alweer een Waals overwicht zal worden. Een boodschap voor de Vlaams-Brabanders van Daring Leuven, Olympic Essenbeek Halle en Vilvoorde AC: zij werden vorig jaar derde, vierde en vijfde. KAA Gent, afgelopen zondag nog kampioen bij de jongens-jeugdbeker, is de Vlaamse nieuwkomer in deze hoogste afdeling.

Verder is het nog puntjes tellen in Sint-Niklaas (Ere-VAL), Brasschaat (Landelijke 1), Duffel en Brugge (Landelijke 2) en Aalter (Landelijke 3).

Een overzicht van het palmares van de nationale interclub, kan u hier bekijken voor de vrouwen en hier voor de mannen.

Uiteraard zijn er dit weekend ook nog enkele jeugdcompetities. Op zaterdag zijn er drie jeugdmeetings: in Lier (LYRA, mét bezoek van mascotte Spike), Mol (DALO) en Aalter. Zondag kunnen de BePuMi aan de slag bij de jeugdmeerkampen in Sint-Truiden.

Woensdag 17 mei is er ook atletiekactiviteit. In Oordegem-Lede is er ’s namiddags de Vlaamse finale van de SVS-scholencompetitie en ’s avonds pakt Vilvoorde AC uit met een open meeting.

Het atletiekweekend wordt vrijdagavond geopend met de Tweedorpenloop in Waanrode (DCLA, max.10,4K) en zondagnamiddag is er Dwars door Brugge (AVT, max.15K).