29/03

Atletiekblik op weekend: zomerseizoen begint met de dag van de Juryleden

paasjury

De juryleden trekken zaterdag naar Mons, voor hun jaarlijkse niet atletiek-gerelateerde activiteit.

Het Paasweekend valt dit jaar samen met 1 april. En dat is geen grap: het is meteen ook de traditionele start van het zomerseizoen.

Geen atletiekmeetings op de eerste dag van het lange Paasweekend, de laatste dag van maart. Maar zaterdag 31 maart is er wel de jaarlijkse Nationale Dag van de Juryleden. Een welgekomen pauze tussen de 52 weken van het jaar dat deze vrijwilligers ter beschikking staan van de organisatoren en de atleten. Deze keer wordt er afgesproken in Mons-Bergen, de hoofdstad van Henegouwen. Een stad met atletiektraditie - denken we maar aan Vincent Rousseau - én met heel wat verborgen erfgoed.

Toch wordt er zaterdag ook actief aan sport gedaan: in Essen is er de Paasloop (over 4 en 8 kilometer) en 10 mijl.

Op Paaszondag zijn er geen activiteiten, tenzij het zoeken naar Paaseieren of het kijken naar de Ronde van Vlaanderen of een combinatie van beiden. Maar maandag is het op vele plaatsen alle hens aan dek, want dan trekt de zomeratletiek zich op gang. Vooral de jeugd (Benjamins, Pupillen en Miniemen) krijgt al een ruim aanbod: jeugdmeetings in Herentals en Sint-Niklaas, een jeugdmeerkamp in Knokke (OB) en een jeugdmeeting met Cadetten in Aartselaar. Voor een open meeting – vanaf Cadet – kunnen de liefhebbers maandag terecht in Diepenbeek (ADD).

Nog op Paasmaandag hoeven de stratenlopers niet werkloos te blijven: in Londerzeel (LOND) is er een Natuurloop (max.12K) en in Olmen (LOOI) een Paasjogging (max.20K).