25/10

Atletiekblik op weekend: winteruur ...

nad-0883

Vanaf zondag duiken de veldlopers opnieuw voor eigen rekening de natuur in, bijgestaan door het winteruur.

Volgend weekend wordt de zomer van de winter gescheiden.  Letterlijk, want zaterdag is er met het zomeruur nog een allerlaatste Belgisch kampioenschap 2018 en zondag beginnen de eerste individuele veldlopen onder begeleiding van het winteruur.

Dat laatste Belgisch kampioenschap gaat zaterdagnamiddag van start in Herve. Na één grote omloop van 21 kilometer, kennen we de nieuwe nationale kampioenen van de halve marathon. De uittredende kampioenen – Koen Naert en Hanne Verbruggen – lopen er niet bij in de Oostkantons. Ward Van Der Kelen/EA, onlangs nog Vlaams kampioen halve marathon geworden, start er in de favorietenrol. Bekijk hier meer info.

De veldlopers konden vorige zondag aan de Blaarmeersen hun cross-spikes al eens uittesten in teamverband: na een 60 minuten langer durende nacht, kunnen ze zondag voor eigen rekening aan de slag. Dat kan in Bonheiden, waar de veldloop al minstens een kwarteeuw geschiedenis heeft geschreven. De cross van Daring Leuven aan de Kazerne van Heverlee verscheen pas vorig jaar (opnieuw) op de kalender. Er wacht de kandidaat-deelnemers een pittig gevarieerde omloop.

Ook op zondagochtend gaan de wedstrijden op straat gewoon door. Met de Brusselse halve en hele marathon zal er flink wat beweging geregistreerd worden tussen startplaats Jubelpark en aankomstlijn in de Anspachlaan. In de groene noorderkempen worden op dat ogenblik ook langere afstanden onder de loopschoenen geschoven. De trail van Retie (org.ARAC) met start en aankomst in het Prinsenpark, heeft 30 kilometer als langste afstand.