17/03

Atletiekblik op weekend: winterslot met jeugd, masters en bestuurders

nad-0604
De lente mag dan nog wel goed en wel zijn intrede hebben gedaan in ons landje, het winterseizoen is nog net niet gedaan. Maar zondagnamiddag wordt ook daarachter een eindpunt gezet, al staat er eerst nog wel het een en ander te gebeuren…

Zo zetten de masters zondagnamiddag een definitief punt achter het nationale veldloopseizoen. Dat kampioenschap wordt voor het eerst georganiseerd in Lokeren, waar in het Park Ter Beuken ook de algemene winnaars van vorig jaar in Dour – Sandrine Host/RFCL bij de vrouwen en Alexander Diaz Rodriguez/BEHO bij de mannen – opnieuw een hoofdrol zullen spelen.
Bekijk hier de deelnemers en het tijdschema.

Diezelfde zondag, en niet zo heel ver van Lokeren vandaan, organiseert AVT de stratenloop ‘Dwars door Dendermonde’. De langste afstand in de stad van ’t Ros Beiaard is er 10 kilometer. De dag voordien (zaterdagnamiddag) staat RC Gent in de buurt van de Watersportbaan paraat voor de Sfinx Ekiden, een estafette over de marathonafstand

Het competitieve indoorhoofdstuk in de Gentse Topsporthal van afgelopen winter, werd reeds definitief geschreven, maar zaterdag wordt die hal helemaal ingepalmd door duizenden jonge atleetjes die er kunnen deelnemen aan de 28ste Jeugddag van de Vlaamse Atletiekliga.

Iets minder ludiek gaat het er die zaterdag aan toe in Herentals, waar in het Cultureel Centrum ’t Schaliken op de Grote Markt de jaarlijkse Algemene Vergadering van de federatie wordt gehouden. Daar moet een belangrijk hoofdstuk in de geschiedenis van de Vlaamse Atletiekliga worden geschreven, want er wordt een eerste stap gezet in de nieuwe vorm van het besturen van de liga.

Bij de foto: het sterke podium bij de 50-jarigen vorig jaar bij het Belgisch kampioenschap masters in Dour. Patrick Van Daele haalde het voor Toon Van Cauteren (kampioen M55) en Patrick Vandebosch.