29/09

Atletiekblik op weekend: werpers nog niet aan rusten toe

-d4s8108

De werpers wacht nog een lang weekend met competitiemogelijkheden. Zo zijn er nog twee provinciale kampioenschappen hamerslingeren. Deze Serge Lefèvre is in eigen Tienen alvast gastheer.

Het eerste oktoberweekend brengt eindelijk wat meer rust over de atletiekvelden. Niet dat er niks meer te beleven valt, maar de zomerdrukte is eindelijk toch wat geluwd. Behalve dan voor de werpers, die blijven proberen om grenzen te verleggen.

De allerjongsten krijgen vrijdagavond nochtans een heleboel keuzemogelijkheden voorgeschoteld. Zo zijn er in het Antwerpse Kids’ Athletics in Aartselaar, Antwerpen (BVAC) en Merksem. Ook zaterdagochtend is er in die regio nog een Kids’ Athletics in Burcht. De BePuMi die het wat competitiever willen aanpakken, kunnen zaterdagnamiddag terecht in Mol bij een jeugdmeeting. Meetjesland pakt in Eeklo uit met een werpersmeeting en RC Tienen staat al van ’s ochtends paraat voor het open provinciaal hamerkampioenschap. In Alken worden andere provinciale titels uitgereikt, die van de vijfkampen (vanaf Pupil/4kamp tot en met Master). FLAC zorgt in Wervik voor een open meeting waar ook nog enkele loopnummers op de affiche staan en in Lier maakt Lyra zich op voor de MetaLyraLympics.

Zondag, de eerste oktoberdag, kunnen alleen de werpers nog aan de slag: In Lier zorgt Lyra deze keer voor het open provinciaal hamerkampioenschap tijdens een werpmeeting en ook in Geraardsbergen kunnen de specialisten van kogel, discus en speer aan de slag.

Een week na het Belgisch kampioenschap Halve Marathon in Wevelgem, kunnen de liefhebbers van deze afstand alweer in West-Vlaanderen terecht. De Rapper dan een Ezel Halve Marathon is vrijdagavond in Kuurne (KKS) al aan een 35ste editie toe. Zondagochtend wordt er tussen het Jubelpark en de Anspachlaan de Brusselse Marathon en Halve Marathon gelopen. Dat alles gebeurt één week voor het Belgisch kampioenschap Marathon dat in het Zuid-Nederlandse Eindhoven wordt afgewerkt. Maar nu zondag is er nog een ander nationaal kampioenschap op verplaatsing in Zuid-Nederland: de Belgische snelwandelaars van de 20 kilometer vrouwen en de 50 kilometer voor mannen, gaan er aan de slag in Tilburg. U kan hier de info van dat BK raadplegen.

Zaterdag is er overigens ook de Dag van de Atletiektrainer. In Gent staat die Vlaamse atletiektrainer een hele dag centraal. Klik hier voor meer info..