04/10

Atletiekblik op weekend: werpen, lopen en snelwandelen

-jd29405-00001

Gwendolyn De Deyne kan in eigen provincie een gooi doen naar het Vlaams podium van de halve marathon.

De atletiekbedrijvigheid op het atletiekveld dooft in deze zachte herfstdagen stilaan uit. Alleen de kampers – vooral werpers – benutten de aangeboden omstandigheden nog optimaal alvorens op wintermodus over te schakelen. Een heel ander beeld bij de lopers, waar de herfstdagen synoniem staan voor (loop)hoogdagen. Het Vlaams kampioenschap halve marathon op vrijdagavond  versterkt deze stelling.

Zaterdag kan er toch nog op de piste gelopen worden in Merksem tijdens een open meeting met jeugd, meteen de laatste Vlaamse loopwedstrijden die in 2018 op het outdoor kunststofovaal worden afgewerkt. Nog op zaterdag is er de MetaLyraLympics, een G-meeting in Lier en een werpvijfkamp voor masters in Tienen.

Zondag is het Kampersdag. In Tongeren worden nog Limburgse schildjes uitgereikt aan de vijfkampers; in Lier (LYRA) wordt er nog geworpen én gesprongen en in Geraardsbergen en Izegem klieven er uitsluitend werpattributen doorheen de lucht. Op laatstgenoemde locatie worden ook nog de West-Vlaamse hamer- en gewichtwerptitels uitgereikt.

Eén week voor het nationaal marathonkampioenschap in Eindhoven, worden vrijdagavond in Kuurne de Vlaamse titels halve marathon uitgereikt. De Rapper dan een Ezel van Kortrijk Sport is al 36 jaar een begrip in de nationale loopsport en vormde in het verleden al meermaals het decor voor Vlaamse- of nationale kampioenschappen over die 21 kilometer. U kan hier de website van de organisatie bekijken, de deelnemers voor de Vlaamse podia kan u hier terugvinden.

Nog op vrijdagavond, en ook al in West-Vlaanderen, zorgt OB in De Haan voor de Coq Trail, met afstanden van 5 en 10 kilometer.

Zondag zijn de snelwandelaars toe aan hun Belgisch kampioenschap over 20 kilometer voor vrouwen. Net zoals dat een week later voor de marathon gebeurt, wordt dit kampioenschap op Nederlandse bodem betwist. Deze keer is Tilburg de plaats van afspraak. Klik hier voor meer info.