09/11

Atletiekblik op weekend: Wapenstilstand is geen Veldloopstilstand

add-cross

Het Limburgs Cross Criterium werd vorige zondag op gang getrokken in Tongeren en krijgt een week later een vervolg in (Neer)Pelt.

Het veldloopseizoen is pas aan een derde weekend toe en toch zijn er al 8 van de 54 geplande organisaties gearchiveerd… Dat is liefst één zesde van de hele winter. En ook tijdens de Wapenstilstanddagen houden de crossers hun benen niet stil.

Daarvoor zorgt RAM zaterdag in Mechelen aan de Nekker. Op de locatie waar op 14 maart 1993 het nationaal veldloopkampioenschap werd betwist, staan de Maneblussers nu al voor de 17de keer op 11 november klaar om het veldloopgeweld in goede banen te leiden.

De dag nadien vervolgt het Limburgs Cross Criterium in Neerpelt met de Dommelloop en nog op zondag pakt Halestra in thuishaven Aalter uit met hun 41ste editie van de jaarlijkse veldloop die de laatste 9 jaar ook als een Memorial aan hun veel te vroeg overleden voorzitter-trainer Diederik Van Ooteghem wordt opgedragen.

Het centrum van Aalst wordt zondagnamiddag ingepalmd door de deelnemers aan de Priester Daens Vredesloop. De langste afstand in deze organisatie van ALVA bedraagt 15 kilometer.

Ook het indoorseizoen steekt zondag voorzichtig van wal. Voor de activiteiten in de Gentse Topsporthal is het nog wat vroeg, maar in de Golazo Arena van Heusden-Zolder moet AVT geen rekening houden met concurrerende organisaties. Deze eerste winteractiviteit in de atletiekhal naast de kunststofbaan van De Veen, is zondagnamiddag voorbehouden aan de G-atleten.