24/01

Atletiekblik op weekend: vlaamse indoorkampioenschappen alle categorieën

jdc-6776-00001

Sietske Lenchant is zondag kandidate voor twee medailles tijdens de Vlaamse indoorkampioenschappen.

Het atletiekhoofdstuk van de indoorkampioenschappen wordt volgend weekend verder geschreven. Deze keer zijn de Alle Categorieën in de Topsporthal aan de beurt: traditioneel de LBFA op zaterdag en de Vlaamse atleten op zondag.

Bij de deelnemers is het  zondag uitkijken naar hoogspringer Bram Ghuys/OEH en Philip Milanov/VAC die in het kogelstoten Matthias Quintelier/AVKA partij geeft. Bij de vrouwen hebben zich onder meer Manon Depuydt/ACME (60m) en Imke Vervaet/RCG (ver en 200m) aangemeld. Meerkampster Hanne Maudens/VS zoekt het in het verspringen en over de horden, waar ze met Sarah Missinne/KAAK, Angel Agwazie/AVLO en Chloë Beaucarne/FLAC op redelijk wat tegenstand stuit. Nieuwbakken nationale recordhoudster polsstokspringen bij de cadetten, Charlotte Vanlangenaker/RCT, kan haar één week oude marge deze keer met gepaste tegenstand eventueel opvijzelen. De Vlaamse snelwandelaars – twee stuks per geslacht – komen zaterdag in de Topsporthal aan de beurt in een gezamenlijk kampioenschap met de Waalse atletiekvleugel.

Bekijk hier de deelnemerslijst en het tijdschema.

Naast de gebeurtenissen in de Topsporthal, zal de Sportschuur in Hoboken ook weer bruisen tijdens de Supercrack/Expressmeeting van zondagnamiddag. Alle leeftijdscategorieën komen er aan bod.

In het veldlopen hebben de Vlaams-Brabantse crossers moeten wachten op hun provinciaal kampioenschap. Geduld wordt beloond en dat PK komt er nu zondag aan in het domein Drie Fonteinen waar AC Vilvoorde ter gelegenheid van hun jaarlijkse Grote Prijs Electro 80, bereid werd gevonden om deze provinciale titelkoersen in te bedden in hun organisatie. Het wordt dus wel een beetje speciaal, want op deze manier wordt het een ‘open’ provinciaal veldloopkampioenschap. Veel podia gegarandeerd !

Andere veldlopen worden op zondag georganiseerd in Geel, waar de plaatselijke club aan de Lissenvijver aan een  5de editie toe is; in ’t Speelhof van Sint-Truiden waar het Limburgs Crosscriterium een vervolg krijgt en in Poperinge waar FLAC uitpakt met de veldloop van het Hoppeland.

AC Lyra zet zaterdagnamiddag de reeks Powerplus natuurlopen verder: liefhebbers kunnen kiezen uit 5 of 10 kilometer of de halve marathon.