17/11

Atletiekblik op weekend: veldloopklassiekers en jeugdindoor

a-040

De Sportschuur van Hoboken zet zondag voor het eerst deze winter de deuren open voor indooratletiek.

Het derde novemberweekend brengt in atletiekland drie klassieke veldlopen, maar ook het indoorgebeuren trekt zich stilaan op gang.

Op de terreinen rond het Sportcentrum aan de Rooienberg in Duffel, worden zondag al voor de 65ste keer de Grote Prijzen van de stad Duffel betwist. Een uitdaging voor alle gastatleten, want het Duffelse veldloopheir is in elke competitie een te duchten tegenstander.

In het Vlaams-Brabantse Kortenberg wacht jaarlijks een pittige omloop in het bos dat grenst aan de kunststofpiste van de plaatselijke atletiekclub. Met de stevige hellingen en enkele modderstroken, wordt in deze Memorial Jef Bogaerts flink wat krachtwerk aangesproken alvorens richting aankomst te trekken.

Het hoogste deelnemersaantal mag zondag in Deinze verwacht worden. In het Provinciaal domein De Brielmeersen hebben elk jaar een massa veldloopliefhebbers van binnen en buiten de Oost-Vlaamse provinciegrenzen een afspraak met de natuurelementen.

Twee indoorcompetities worden netjes verdeeld over de twee weekenddagen. Zaterdag nodigt AC Herentals in het Sport.Vlaanderen complex de Benjamins, Pupillen en Miniemen van 7 Kempense clubs uit voor een eerste indoortreffen.  Zondag worden in Hoboken de deuren van de Sportschuur aan Fort 8 voor het eerst opengezet deze winter. Deze Superkrack 1 is ook voorbehouden voor de jongste leeftijdscategorieën, tot en met de Cadetten.

Wie zich liever uitleeft in de stratenlopen, kan zaterdagnamiddag in Roeselare terecht voor de Westlaanrun.  De langste afstand is er 10 kilometer.