29/11

atletiekblik op weekend: topsporthal wordt opgewarmd

-jd38717-00001

De Topsporthal Vlaanderen aan de Gentse Watersportbaan: opnieuw klaar voor een drukke atletiekwinter.

De laatste dag van de eerste wintermaand: daar hebben veel jongere atleetjes naar uitgekeken. Op zaterdag 30 november worden de deuren van de indoortempel aan de Watersportbaan voor hen weer opengezet.

Vlierzele Sportief is dan gastheer voor de benjamins, pupillen en miniemen die er aan de jeugdmeeting, opgedragen aan Kristof Eeckhout, zullen deelnemen. Het eerste startschot weerklinkt om 9u30 en in de vroege namiddag sluiten de hordecompetities deze eerste jaarlijkse verkenningsronde met de Topsporthal af. Omstreeks dat uur begint in de Golazo Arena van Heusden-Zolder een andere jeugdindoormeeting. Deze AVT-organisatie werd opgedragen aan Pater Vandenberk, een man die baanbrekend werk heeft gedaan voor de Limburgse atletiekintercommunale.

In de Noorderkempen wordt er die zaterdag ook in het veld gelopen. Arendonk koos voor de laatste novemberdag om haar jaarlijkse veldloop in goede banen te leiden aan de Lusthoven. De dag nadien is Sinterklaas himself aanwezig op ‘zijn’ veldloop van Bree in de Boneput. En alhoewel de Goede Sint daar nu al voor de 56ste keer het startschot geeft, hij lijkt in al die tijd niks ouder geworden. Dat kan ook moeilijk anders, want Sinterklaas is een heel druk bezet man in deze periode: zondag pendelt hij ook van Bree naar Wespelaar, waar ROBA hem nu al voor de 68ste keer ontvangt. De laatste jaren gebeurt dat aan de evenementenweide van Haacht, in de buurt van de Sporthal en het atletiekterrein.

Bekijk hier de winterkalender van de Vlaamse Atletiekliga.