22/03

Atletiekblik op weekend: tijd voor het denkwerk

img-8992

Wie dit weekend toch actief de schoenen wil aanbinden, kan zondag in Lier aan de slag.

Na de succesrijke Jeugddag vorige week zaterdag in de Topsporthal,  ’s anderendaags gevolgd door het BK veldlopen voor masters in Gesves, werden de binnenlandse sportieve winteratletiekactiviteiten definitief afgerond. Net op tijd, want met Palmzondag in aantocht, wordt ook het winteruur weer voor minstens een half jaartje in de ijskast gestopt.

Geen veldlopen meer en ook het indoormateriaal werd definitief opgeborgen, tenzij in Madrid waar de masters nog tot dit weekend voor hun Europese medailles slag leveren.

Na de Algemene Vergadering van vorige zaterdag, wordt het tussenseizoen gretig aangewend door de beleidsmakers om verder aan de structuren en de inhoud van onze sport te timmeren.  Zo is er zaterdag in Aalst een eerste Denkdag van de Beleidscommissie Competitie. Niet onbelangrijk, want er wordt gepolst naar de richting  die Atletiek Vlaanderen de volgende jaren zal moeten inslaan met betrekking tot de competitiesport.

De lopers op de weg kennen ondertussen geen seizoenen meer. De eerste belangrijke (internationale) marathongolf  staat er traditioneel in de maand april aan te komen. De liefhebbers die zich geroepen voelen om in de straten van pakweg Rotterdam, Londen, Boston of Antwerpen hun 42 kilometer af te haspelen, kunnen in het kader van hun voorbereiding zondagnamiddag in Lier al terecht voor meerdere kortere loopafstanden, tot en met de halve marathon bij de Memorial Jef Breugelmans van AC Lyra.