08/03

Atletiekblik op weekend: tijd voor de Masters

-jd80182

Zaterdag is de Gentse Topsporthal het domein van de 35-plussers die er hun nationale medailles zullen verdelen.

Geen veldlopen meer in deze binnenlandse winter, maar daarmee is de atletiek nog niet aan een vakantie toe. Met name voor de masters breekt nu zowat de drukste periode van de wintermaanden aan, zowel indoor als in het veld als internationaal.

Nu zaterdag treffen de nationale masters zich in de Gentse Topsporthal, die de hele dag ter beschikking staat voor het verdelen van de nationale medailles van deze 35-plussers. Voor sommigen onder hen wordt het een laatste conditietest alvorens af te reizen naar Madrid, waar de Europese masterkampioenschappen eind van deze maand nog worden gehouden. Tussenin – volgende week zondag – sluiten de masters het Belgische winterluik definitief af met het BK veldlopen die door OC Andenne in het Naamse Gesves worden gelopen. Maar eerst is er dus het indoorhoofdstuk, met tijdschema en deelnemerslijsten die u op deze site kan terugvinden.

Daarmee is de indooractiviteit toch nog niet definitief afgesloten, want zondagnamiddag 11 maart is er nog een open indoor jeugdmeeting van RC Gent. Ook in Heusden-Zolder en in Hoboken wordt er onder het dak nog aan jeugdatletiek gedaan. In de Golazo Arena verwacht AV Toekomst de BePuMi én de cadetten vanaf 14u00 en in Hoboken staat HAKI al vanaf 10u00 ’s ochtends paraat voor de Supercrack finale, maar dan zonder de cadetten.

Nog op zondag is er, net als vorige week, opnieuw drukte in het West-Vlaamse stratenlopen. Na de Oostende-Brugge 10 Miles, is het zondag de beurt aan Kortemark Loopt, ondertussen ook al een klassieker geworden onder de vleugels van AV Roeselare. De langste afstand in en om de straten van Kortemark is 20 kilometer, uiteraard geflankeerd met de nodige deelafstanden.