29/06

Atletiekblik op weekend: Start zomervakantie met Flanders Cup in Merksem

dsc-5391

Zondag in de late namiddag: onder meer polsstokspringen tijdens het Antwerps Atletiek Gala in Merksem.

Het eerste vakantieweekend wordt in de atletiekwereld al ingezet op vrijdagavond, maar er komen de volgende zonnige zomerdagen opnieuw voor iedereen wat atletiekwils…

AC Deinze verwacht de deelnemers aan hun open meeting op vrijdagavond aan de Brielmeersen, maar er zijn diezelfde avond ook Kids’ Athletics in Lier (LYRA) en in Poperinge (FLAC).

Zaterdag kampen de werpspecialisten bij de Masters een hele dag voor hun nationale titels Werpvijfkamp in Sint-Niklaas. U kan de deelnemers en het tijdschema hier raadplegen. Voor de ‘gewone’ meerkampen kan men dit weekend terecht in Nieuwpoort, waar MACW zaterdag begint aan een volgende etappe van de Flanders Cup Meerkampen. Aan deze tweedaagse competitie zijn ook de provinciale meerkamptitels verbonden.

Er is ook geen nood aan jeugdmeetings op zaterdagnamiddag: in Edegem, Heusden en Oudenaarde. ESAK pakt in thuisbasis Essen uit met de Snoepzakkenmeeting, een open meeting met jeugd en een gewone open meeting wordt zaterdag aangeboden door FLAC in Poperinge.

Zondagnamiddag is Olse Merksem toe aan de 54ste editie van het internationaal Antwerps Atletiek Gala, tevens de 5de wedstrijd van de Flanders Cup en zo belanden we al in de tweede seizoenshelft van dit criterium. Dit Gala was in het verleden vaak de afsluiter van de Flanders Cup, maar schoof nu flink op in de kalender. Dat komt vooral de juniores met ambitie goed uit, want zij kunnen zich zondag nog op de valreep proberen te kwalificeren voor het wereldkampioenschap in Tampere. Bekijk hier de site van dit Antwerps Atletiek Gala.

Nog op zondagnamiddag kan de jeugd terecht in Mol voor de VAL-Jongerentrofee en in Oordegem-Lede voor een gewone jeugdmeeting. Zo’n jeugdmeeting is er ook op woensdagavond 4 juli in Tessenderlo, waar SAC Neerpelt de organisatie verzorgt. Diezelfde avond van de Amerikaanse feestdag pakt VITA in Ninove uit met een open midweekmeeting.

De loopbedrijvigheid op de weg wordt vrijdagavond een flinke dobber voor RC Gent, want op niet minder dan twee verschillende plaatsen staan de zwart-witten klaar voor een organisatie. Het betreft de Callipage Run in Wetteren (max.10K) en de Moerbrugse Kermisloop in Oostkamp (max.9K). 

Zaterdagnamiddag is AVLO de drijvende kracht achter de 10 Miles van Waasmunster en op zondag verwelkomt AVMO de deelnemers aan de Poesloop in Tielt (max.9,8K).

In het Macedonische Skopje, nemen zondag drie Belgische atleten deel aan het Europees kampioenschap berglopen.  Alle info over dit 'Uphill-Downhill' kampioenschap, kan u hier terugvinden.