12/04

Atletiekblik op weekend: sprintje naar einde paasvakantie

-jd34313

Uit de startblokken voor de laatste inspanningen van de Paasvakantie.

In het laatste weekend van de Paasvakantie pakken vooral de Benjamins, Pupillen en Miniemen opnieuw uit met prestaties. Daarentegen pakken een groot gedeelte van de oudere atleten hun valiezen opnieuw in nadat ze in hun stage-oord de nodige kilometers gelopen, obstakels overschreden, sprintjes getrokken, meters en centimeters gesprongen of gewichten gegooid hebben…

Vrijdagavond opent Looise om 19u00 in thuishaven Tessenderlo met de Golazo-Jeugdmeeting. Zaterdag volgen er jeugdmeerkampen in Arendonk en Gooik; jeugdmeetings in Merksem, Kessel-Lo en Beernem (RCG) en een open meeting met jeugd in Bree. De oudere categorieën kunnen zaterdag nog terecht in Eeklo voor een werpersmeeting.

Zondag staan drie open meetings op de atletiekagenda. In Hasselt (AVT) kunnen alleen deelnemers vanaf de cadettenleeftijd terecht, maar zowel in Ieper (FLAC) als in Edegem is de jeugd ook welkom.

Welgeteld één wegwedstrijd komt dit weekend op het conto van onze atletiekorganisatoren: in Mechelen wordt zaterdagnamiddag de 10 kilometer gelopen, een evenement dat stilaan ook al bij de klassiekers mag gerekend worden.