17/08

atletiekblik op weekend: slot Flanders Cup en meerkampers in Deinze

img-0850

Terwijl de meerkampers op zoek gaan naar nationale medailles in Deinze, is er zaterdag de laatste Flanders Cup met de Meeting voor Mon in Kessel-Lo.

Het is nog wat vroeg om de  eindsprint van het zomerseizoen aan te kondigen, maar de troosteloze blik van het (hopelijk) tijdelijke herfstweer, voorspelt dat we niet ver meer af zijn van de grote brok kampioenschappen die ons zomerslot kenmerken.

In elk geval is het eindsprint-treintje van die kampioenschappen toch al ingezet, want zaterdag en zondag pakt AC Deinze uit met het Belgisch kampioenschap meerkampen. Een gelukkige keuze qua organisatie, want aan de Brielmeersen kennen ze alles van de combinatie  kampioenschappen en meerkampen. Twee dagen punten verzamelen in de thuisbasis van Thomas Van Der Plaetsen: als de weermaker wat mee wil, moet dat zowel voor deelnemer als toeschouwer als medewerker, een topweekend worden. Bekijk hier het tijdschema en het deelnemersveld in Deinze.

Ook bij Daring Leuven rekenen ze zaterdag op de weermaker. Dan is de Atletiek Arena Gaston Roelants in Kessel-Lomet splinternieuwe tartanbaan - helemaal klaar voor de laatste Flanders Cup van 2017. Deze Meeting voor Mon staat tevens in het teken van de 75ste verjaardag van DCLA. U kan via deze link alle info raadplegen.

Maar er gebeurt uiteraard nog meer de volgende dagen. Zo trekt AC Alken vrijdagavond het weekend op gang met een jeugdmeeting en zorgt AVLO in Zele voor een open meeting in combinatie met het open provinciaal steeplekampioenschap.

Zaterdag is er naast de gebeurtenissen rond de meerkampers in Deinze, nog een ander nationaal kampioenschap. Ook in Obourg wordt het dan puntjes tellen tijdens het BK werpvijfkamp voor masters. Een lijst van de deelnemers kan u hier terugvinden (mannen en vrouwen), het dagvullend tijdschema bekijkt u hier.
In Roeselare pakt FLAC uit met een kampenmeeting, inclusief het (open) PK hamer en gewichtwerpen. AZW zorgt in Zwevegem nog voor een open meeting waarbij het polsstokspringen in de belangstelling staat, inclusief voor miniemen. Ook in Brasschaat is er zaterdag een open meeting en de jeugd kan zich die namiddag uitleven bij een jeugdmeeting in Kortenberg of een jeugdmeerkamp in Oostende.

Ook heel wat kansen voor de BePuMi op zondag met jeugdmeetings in Ninove,  Waregem en een jeugdmeerkamp in Turnhout. Eveneens drie open meetings op zondagnamiddag: met Huizingen (OEH), Lebbeke (LEBB) en Roeselare (FLAC)

Dinsdagavond is er een sprintmeeting in Oordegem-Lede en op woensdag is het de beurt aan de Kermismeeting met (open) PK 10.000m in Ertvelde en een jeugdmeeting in Tessenderlo.

Een drukke loopagenda begint vrijdagavond met Dwars door Lennik (ACP, max.11,2K). Zaterdag is er de Memorial Diether Cornaer in Wingene (AVMO, max.10,8K) en de Egmontloop in Zottegem (ZA, max.10,4K). Zondag vervolgt met de Sirenjogging in Middelkerke (MACW, max.16K) en de Stratenloop in Gotem (ADD, max.10K). Midden volgende week, woensdagavond 23 augustus, pakt Volharding in haar thuishaven uit met de Beveren 5 miles.