02/12

Atletiekblik op weekend: Sinterklaas op Spikes

-44h0100
Een week voor het Europees veldloopkampioenschap in Sardinië, leveren de eerste decemberdagen een rustig crossweekend op. Zondag staan vier wedstrijden op de kalender.

In deze Sinterklaasperiode draagt toch slechts één organisatie de naam van de heilige man. Dat gebeurt zondag overigens al voor de 53ste keer in Bree, waar de Sinterklaasveldloop een volgende etappe vormt van het Limburgs Cross Criterium.  Antwerpse crossers kunnen terecht in Boechout, waar Sgola de draad opnieuw kan opnemen nadat vorig jaar deze veldloop wegens omstandigheden werd afgelast. In Oost-Vlaanderen wacht de Grote Prijs van de stad Oudenaarde. Deze organisatie is tevens een herdenking aan het plaatselijke talent Valentien De Smet, die enkele jaren geleden het slachtoffer werd van een verkeersongeval. In Vlaams-Brabant staat een andere klassieker klaar: de veldloop van Wespelaar kan dan wel niet meer doorgaan in het prestigieuze domein van de plaatselijke graaf,  de veldlopers vinden in de buurt van de plaatselijke atletiekpiste een passend alternatief.

De Hobokense Sportschuur aan Fort 8 pakt zaterdag al uit met een tweede Expressmeeting, een indoororganisatie waarin alle leeftijdscategorieën hun gading vinden. Diezelfde zaterdagnamiddag draait ook de Golazo Arena van Heusden-Zolder weer op volle indoortoeren. Ook hier betreft het een open meeting met jeugd. En nog op zaterdag organiseert Beerschot in de Buurtsporthal Park Spoor Noord een bijzondere indoormeeting, waaraan evenwel alleen op uitnodiging kan deelgenomen worden.