29/11

Atletiekblik op weekend: Sinterklaas indoor en outdoor

sinterklaas

Sinterklaas gaat zondag op veldloopbezoek...

Het weekend tussen de selectiewedstrijd voor het EK veldlopen en dat kampioenschap in Tilburg zelf, zou een rustpunt kunnen betekenen in de crosswereld, maar dat wordt het zondag allesbehalve in vier verschillende Vlaamse provincies.

Met Sinterklaas in aantocht, pakt ook AC Bree jaarlijks uit met een veldloop genoemd naar de grijze wijze man met lange baard, staf en mijter. Dat gebeurt zondagmiddag nu al voor de 55ste keer. Of Sinterklaas, al dan niet in gezelschap, aanwezig zal zijn op de drie andere geplande zondagveldlopen, kunnen we niet voorspellen, maar ook in de Antwerpse gemeenten Boechout  (aan het Molenveld) en Arendonk (Heikant) en in de buurt van de atletiekpistes van Oudenaarde en Wespelaar, wordt er zondag gecrosst. In Vlaams-Brabant is ROBA al aan een 67ste editie toe, terwijl ASVO haar organisatie al enkele jaren opdraagt aan Valentien De Smet, het jonge looptalent dat slachtoffer werd van een noodlottig verkeersongeval. In beide wedstrijden zullen de plaatselijke veldlopers alvast te duchten zijn.

Ook op zondagnamiddag worden op het Aalsterse Vredeplein de loopschoenen aangetrokken voor de Priester Daens Vredesloop. Deelnemers kunnen in deze organisatie van Atletiek Land Van Aalst opteren voor 5, 10 of 15 kilometer.

De indoorliefhebbers kunnen zich opmaken voor de Pater Vandenberk Trofee, een jeugdmeeting op zaterdagnamiddag in de Golazo-Arena van Heusden-Zolder of voor de Open meeting (Express) met Jeugd (Supercrack) in de indoortempel van HAKI in Hoboken op zondag.