01/12

Atletiekblik op weekend: Sinterklaas bij de veldlopers

sinterbree2

Sinterklaas zal er bijzijn in Bree. Daar kan eerstejaarsscholiere Annelies Nijssen haar leiderspositie in het Limburgs Cross Criterium verstevigen na eerdere zeges in Neerpelt en Genk en een tweede plaats in Tongeren. Plaatselijke eerstejaars Bieke Stinkens (2637) staat voorlopig 4de in dat tussenklassement.

Tijdens het eerste decemberweekend werkt de atletieksinterklaas een druk programma af. Hij heeft zondag dan ook vaste afspraken bij enkele veldlooporganisaties en zal zich – indien zijn tijd het toelaat – misschien ook een acte de présence geven bij de enige indoorwedstrijd van zaterdag.

Sinterklaas is overal een graag geziene coole gast, maar zeker in Bree, waar de veldloop in De Boneput nu al 54 jaar na mekaar zijn naam draagt. Ook bij de ROBA-veldloop van Wespelaar werd Sinterklaas in’t verleden al wel eens gespot. Deze keer moet hij zijn GPS wel even bijstellen, want vanwege een plaatselijk bouwproject, werd de Wespelaarse omloop op een andere locatie uitgetekend. Het administratieve hart van de cross blijft wel tikken in sportcentrum De Dijk.

Ook de veldloop van Sgola Boechout aan het Molenveld en de Memorial Valentien De Smet in de nabijheid van de atletiekpiste in Oudenaarde, blijven trouw aan de eerste zondag van de laatste maand van het jaar.

Zaterdag kunnen de jonge atleten – tot en met de Cadetten – zich ook uitleven bij de indoorjeugdmeeting van AVT in de Golazo Arena van Heusden-Zolder.