14/12

Atletiekblik op weekend: Running & Co

r-c-foto-rug2

Running & Co : geel-groene vestjes met ambitie om het Vlaams atletieklandschap te veroveren.

Na het EK veldlopen keken atleten en supporters elk jaar reikhalzend uit naar de CrossCup van Brussel, maar die internationale confrontatie werd deze winter van de kalender afgevoerd. Echte veldloopliefhebbers hoeven zich zondag echter niet te vervelen en ook de gelegenheidsloper krijgt dit weekend voldoende aandacht.

Drie wedstrijdlocaties ontvangen zondagnamiddag met open armen de liefhebbers van het betere ploeterwerk. Het recreatiedomein van de Lilse Bergen vormt al enkele jaren het decor voor de ATAC-veldloop. Ooit begon het als de Vossecross voor vrouwen, maar na 12 jaar kregen ook de mannen er hun plaatsje in de Antwerpse Kempen. RC Gent staat zondag paraat voor de Aces veldloop van Wichelen, die al aan een 10de editie toe is. Het Limburgs Cross Criterium wordt vervolgd in het park van Dilsen-Stokkem. Maasland Dilsen is al voor de 47ste keer gastheer voor de Parkloop die, net als in Lille, ooit begon als vrouwenwedstrijd.

Zaterdag zijn de Powerplus natuurlopen van Lier al aan de tweede oefengalop van deze winter toe. Langste afstand van deze LYRA-organisatie met start en aankomst in het Netestadion, is 10 mijl.

In diezelfde Antwerpse provincie wordt het ook druk onder dak. Daarvoor zorgt Vabco Mol op zaterdag met een indoor Kampenmeeting in het Technisch instituut Sint Paulus. Alle leeftijdscategorieën komen er aan bod voor een programma dat een hele dag in beslag neemt. Nog op zaterdag (namiddag) is er in het Tiense Houtemveld een open jeugdmeeting (tot en met Miniem). Diezelfde leeftijdscategorieën uit de provincie Antwerpen hebben vanaf zondagochtend een afspraak in de Hobokense Sportschuur voor hun provinciaal indoorkampioenschap.

Maar er wordt niet overal competitief gesport. Zaterdag maakt Running&Co – de recreatieve tak van de Vlaamse Atletiekliga - in Aalst haar programma bekend voor het jaar 2018 en worden er meer dan 100 loopbegeleiders uit alle Vlaamse gewesten verwacht voor verschillende workshops. De échte loopfanaten onder hen, koppelen die zaterdagochtend omstreeks 10u00 de praktijk aan de theorie met een natuurloop in een nieuwe outfit. Plaats van gebeuren is het Sportcentrum Schotte in Aalst, aan de Kapellekensbaan. Bekijk hier meer info over deze Running&Co dag.