01/02

atletiekblik op weekend: punten tellen in de Topsporthal

maudens

Hanne Maudens proefstoomde vorige zondag al tijdens het Vlaams kampioenschap.

Na provinciale en Vlaamse kampioenschappen, wordt er in dit eerste februariweekend ook voor de  eerste nationale medailles geknokt. Onze meerkampers trekken er een hele tweedaagse voor uit in de Gentse Topsporthal.

Belgische meerkampers genieten een uitstekende reputatie over de landsgrenzen heen. Dat heeft ook  een keerzijde, want het betekent dat nationale records niet zo maar voor het oprapen liggen, zelfs niet in de jeugdreeksen. Toch komt er in Gent heel wat schoon volk aan de start van de tweedaagse, met Oost-Vlamingen Hanne Maudens/VS en Thomas Van der Plaetsen/DEIN als voortrekkers. Uiteraard is het voor Hanne een onmogelijke opdracht om het nationaal record van Nafi Thiam te benaderen, maar Thomas kan wel in de buurt van zijn vijf jaar oude puntentotaal van 6.259 te geraken. Hoe dan ook: voor allebei is het belangrijk om zo hoog mogelijk te scoren, zodat ze zich kunnen plaatsen op de deelnemerslijst van de Europese kampioenschappen in Glasgow.

Bekijk hier het tijdschema en de deelnemerslijst.

Zondag nodigt AVT de indoorspecialisten ook uit om in de Golazo Arena  van Heusden-Zolder deel te nemen aan een open meeting.

In het veldlopen is het stilaan aftellen naar het Vlaams kampioenschap. Eén week voor Rotselaar zijn er startgelegenheden in de 48ste Pallieterveldloop van AC Lierse in Kessel-Lier; in de veldloop van AC Alken in de fruitstreek en in de 28ste cross van AC Hamme in het Waasland.
In het Zuid-Europese  Albufeira kampen zondag vier Belgische veldloopteams in de Europabeker veldlopen voor clubs. De mannen van Olympic Essenbeek Halle, de vrouwen van CA Brabant Wallon, de juniores jongens van Daring Club Leuven en hun vrouwelijke leeftijdsgenotes van ATAC Turnhout, komen er aan het werk in de biotoop van de befaamde Portugese Amandelbloesemcross.