02/02

Atletiekblik op weekend: provinciale veldlopers en nationale meerkampers

nad-0138
Met de provinciale veldloopkampioenschappen van zondag en de meerkampkampioenschappen gespreid over twee dagen, zijn de weekenddagen alweer goed gevuld.

Het eerste februariweekend is intussen een vaste pleisterplaats geworden voor de provinciale veldloopkampioenschappen. De vijf titelwedstrijden spelen zich allemaal op zondag af. ACHL deelt de Antwerpse medailles uit in Herentals; VAC doet dat in Vlaams-Brabant in de Vilvoordse Drie Fonteinen; ATLA staat in Lanaken klaar voor de Limburgse kampioenschappen; Volharding organiseert voor Oost-Vlaanderen in Beveren en MACW leidt voor West-Vlaanderen alles in goede banen in Diksmuide.
De uittredende provinciale kampioenen bij de seniores zijn Pieter Verschoren/ROBA en Sigrid Vanden Bempt/DCLA in Brabant; Astrid Verhoeven/LEBB (zie foto) en Jan Adriaensen/HAMM in Oost-Vlaanderen; Julie Van De Velde/FLAC en Alexander Diaz Rodriguez/BEHO in West-Vlaanderen; Aria Schouten/VMOL en Nick Van Peborgh/ACBR in Antwerpen en Manuela Soccol/ADD met Jeroen Hendrikx/LOOI in Limburg. Niet iedereen zal zijn positie van vorig seizoen (kunnen) verdedigen tijdens dit provinciaal kampioenschap. Zondag is er immers ook – even traditioneel – de Europese veldloopbeker voor clubteams. Deze keer is de Portugese Amandelbloesemcross in Aldeia das Açoteias het decor voor dit hoogstaand evenement. Van Belgische zijde zullen Daring Leuven (vrouwen en mannen), AV Toekomst (juniores meisjes) en AC Lebbeke (juniores mannen) in de Algarve de nationale kleuren verdedigen.

Zaterdag begint in de Topsporthal van Gent een tweedaagse: die van het nationaal (tevens Vlaamse en Waals) kampioenschap meerkampen. Daar kan Ruben Devrieze/AVKA zichzelf eventueel opvolgen, maar met Niels Pittomvils/VAC er bij, lijkt de kampioen al op voorhand gekend. Anders bij de vrouwen, waar Olympisch kampioene Nafi Thiam haar nationale titel niet verdedigt. Mama Danièle Denisty/WS staat wel tussen de seniores-deelnemers, waar Noor Vidts/VAC net als haar kersverse clubgenoot Pittomvils bij de mannen, de uitgesproken favoriete lijkt. Klik hier voor de deelnemers en het tijdschema.

Nog indooractiviteiten zijn er op zaterdag in Heusden-Zolder voor alle leeftijdscategorieën en zondag in de Sportschuur van Hoboken met een open meerkampcriterium voor de BePuMi.