05/02

PK West-Vlaanderen: Beverhout Boven

sized-pk-veldlopen-diksmuide1-1558
707 crossers liepen het West-Vlaamse PK-veldlopen in de Pluimen in Diksmuide. Dat waren er 137 meer dan vorig jaar in het minder centraal gelegen Poperinge en amper 10 minder dan het record drie jaar geleden in Torhout.

De lange cross werd geteisterd door aanhoudende regen en kou. Dat kon bij Alexander Diaz Rodriguez/BEHO de pret niet bederven. De 37-jarige Bruggeling behaalde zijn 5de titel in de lange cross. Stein Vynck/OB, ook een Bruggeling, vloog er in en hield één ronde stand. De 32-jarige winnaar van de veldlopen van Zwijnaarde en Poperinge, die twee jaar geleden debuteerde, strandde na 9.295m op 18”. Ward D’hoore/HAC hield het bij de strijd voor het brons. De Torhoutse student aardrijkskunde verwees Henok Vermeire/AZW naar de 4de plaats. Aurèle Vandeputte/HAC volgde zijn clubmakker op als winnaar van de korte afstand. De Oostkampse 800m specialist verwees 34-jarige Aartrijkenaar Mischa Declerck/AVMO naar de 2de plaats.

Barbara Maveau/BEHO (foto) bezorgde haar club de eerste de seniorestitel bij de langste vrouwenafstand. De 29-jarige Beernemse nam meteen afstand en won na 5.535m met 51” van de Hoogleedse marathonspecialiste en leeftijdsgenote Annelies Deketelaere/HAC.  Zilver werd veeleer toevertrouwd aan Evy Pieters, die enkele weken eerder voor de 6de keer de Ieperse cross won. De één jaar jongere Eernegemse liep eenzaam in 2de positie toen zij halfweg met pijnscheuten in het bekken de strijd staakte. Céline Roelens/HCO, een week eerder KVV-kampioene 800m, volgde haar op het palmares van de korte cross op. De cadetten Emma D’haene/AZW, Femke Deleu/FLAC, Wout Louagie/HCO en Tibo Vandenbroucke/MACW, de scholieren Amber Nuytten/FLAC, Leontine Versyck/HAC, Stan Vanhecke/AVR en Simon Blanckaert, de juniores Lien Goossens/AVR en Jonathan Goudezeune/FLAC behaalden de overige titels.

Bekijk hier de resultaten.