10/01

Atletiekblik op weekend: provinciale kampioenschappen deel 2: van binnen naar buiten

nd4-6934

Zondag komen de veldlopers in vier provincies in actie voor het verdelen van de regiomedailles.

Een week na de provinciale indoorkampioenschappen liggen de volgende regionale medailles al te wachten. Deze keer is het de beurt aan de veldlopers om de hiërarchie in eigen gewest te bepalen. De provinciale comitees verhuizen binnen een week van de droge, warme indoorhal naar de vochtige en frissere buitenluicht.

Provinciale veldloopkampioenschappen ? Jawel ! Deze competitie die steevast geprogrammeerd stond in het eerste februariweekend, verhuist nu al naar het tweede januariweekend. Een verhuis die overigens niet van een leien dakje verliep in Vlaams-Brabant, want daar kon geen organisator gestrikt worden voor zondag 13 januari. Een winterseizoen zonder provinciale veldloopkampioenen, dat is nog nooit gebeurd. En het zal in 2019 ook niet in Vlaams-Brabant gebeuren, want AC Vilvoorde sprong in de bres, zij het pas op 27 januari, ter gelegenheid van hun jaarlijkse veldloop.

Terwijl de Vlaams-Brabantse crossers een weekendje verplichte rust nemen, maken de andere vier provincies zich zondag wel op om hun kampioenen met alle eerbetuigingen te overladen. Dat gebeurt dan in de Nekker te Mechelen voor Antwerpen; aan de Motten van Tongeren voor Limburg; aan de Bevegemse Vijvers van Zottegem voor Oost-Vlaanderen en in Ter Borcht in Meulebeke voor West-Vlaanderen met AV Molenland als organisator.

Het indoorgebeuren ligt uiteraard ook niet stil. Zaterdag is Vlierzele  in Gent aan de beurt voor een open meeting die de hele dag vult vanaf 9u30 tot een flink stuk in de avonduren. Ook zondag wordt het een lange indoordag, maar dan wel in Hoboken waar de Supercrack 4/Express 3 wordt aangevuld met een G-Recrea programma. In de Sportschuur is er zondag beweging van 10u00 tot ruim 16u30.