24/08

atletiekblik op weekend: provinciale estafetten

8b5a0725

De provinciale estafetten vormen een uitstekende gelegenheid om de perfecte wissels na te streven.

Geen Vlaamse of nationale kampioenschappen in het volgende atletiekweekend, maar zondag worden er toch nog - veel - medailles uitgereikt ter gelegenheid van de provinciale estafettekampioenschappen, en dat één week voor de nationale aflossingskampioenschappen in Lier.

Vrijdagavond opent ABES in Edegem met een jeugdmeeting (inclusief cadetten), zijn er nog open meetings in Kessel-Lo en Ieper (FLAC) en een open meeting met jeugd in Lanaken.

Een drukke zaterdag, met jeugdmeetings in Boechout en Vilvoorde (SPVI) en open meetings in Deinze en Waregem. AC Kortenberg pakt tijdens haar open meeting ook uit met de provinciale kampioenschappen steeple en 10.000m. Vier bijzondere organisaties nog op deze zaterdag, met een kampenmeeting in Sint-Niklaas, goed voor een open PK hamer en gewichtwerpen; een polsstokevenement in de stemmingsvolle  omgeving van de Oude Markt van Leuven en ook de AG Urban Memorial Van Damme zoekt dan de binnenstad van Brussel op voor een 100 meter met en zonder horden. Tenslotte is er nog een heuse 14- en 20-kamp in Turnhout.

Dat laatste evenement wordt zondag uiteraard in alle enthousiasme verdergezet, maar de grootste aandacht gaat dan wel uit naar de provinciale estafettekampioenschappen in Duffel, Gooik, Diepenbeek, Ninove en Tielt.

Woensdag 30 augustus gaan de zenuwen al wat trillen, want de AG Memorial Van Damme nadert dan al met rasse schreden. Dat voelt men ook bij VAC in Vilvoorde, die haar open avondmeeting als ‘Little Memorial’ bestempelt. Die avond is er nog een jeugdmeeting in Tongeren en ’s namiddags een Kids’ Athletics in Oudenaarde.

Lopers vinden zaterdag hun gading bij de Ledebergse Feestenjogging (RCG, max.10K), de ochtendlijke Mannekenpis Trail in Geraardsbergen (max.50K) en Dwars door Turnhout (AVT, max.11K). Zondag is er keuze uit de Firstfit run in Lokeren (max.10K), Dwars door Oetingen (ACP, max.21,1K) en in de voormiddag de Zilveren Helmen run in Halen (DCLA, max.10K). Maandagavond organiseert AS Rieme in Ertvelde de Augustijnloop (max.11,9K) en dinsdagavond is er nog Dwars door Aartselaar (max.10K).