13/04

Atletiekblik op weekend: Paasklokken luiden zomeratletiek in

-jd32828

Het galmen van de Paasklokken is ook een sein om de zomerse atletiekattributen uit de opslagplaats te halen...

Een lang Paasweekend betekent niet alleen het einde van de meeste trainingskampen, het is – zeker op maandag – een richtbaken om het zomerseizoen in een hogere versnelling te brengen.

Zaterdag lijken de voorbereidingen op de eierenzoektocht van de dag nadien gelijke tred te houden met de atletiekbedrijvigheid. Die sportieve bezigheid is immers beperkt tot een Kids’ Athletics in Ninove, jeugdmeetings in Turnhout en Beernem (RCG) en een open meeting in Hasselt (AVT).
De Paasklokken moeten zondag geen pistemanifestaties aankondigen, want die zijn er niet. In tegenstelling tot Paasmaandag. Dan kan de jeugd terecht op de Kids’ Athletics in Merksem, en jeugdmeetings in Herentals, Sint-Niklaas, Aartselaar en Knokke (OB). In Aartselaar zijn ook de Cadetten welkom, in Knokke betreft het een jeugdmeerkamp. Open meetings voor atleten vanaf de cadettencategorie zijn er maandag in Edegem, Diepenbeek (ADD) en Ertvelde.

Woensdagavond is die hele Paasdrukte alweer voor een jaartje opgeborgen, maar Looise zorgt dan in thuisbasis Tessenderlo voor een open avondmeeting. Dat is meteen de laatste aanloop richting provinciale kampioenschappen die uitgespreid worden over zaterdag 22 en zondag 23 april.

Ook op de weg is het Paasweekend geen rustpunt in de kalender. Zaterdag is er de 10 kilometer van Mechelen (RAM), de Ginsteloop in Oostrozebeke (AVMO, max. 10K) en de Essense Paasloop met een langste afstand van 10 mijl.
Maandagnamiddag is er keuze uit de Paasjogging van Olmen (LOOI, max. 20K) of de Natuurloop van Londerzeel (LOND, max. 12K).