18/04

atletiekblik op weekend: paaseieren tussen provinciale medailles

paaspk

Provinciale schildjes en medailles in combinatie met paaseieren. Dat wordt het sportieve menu van de volgende dagen.

Het lange paasweekend staat niet alleen in het teken van de zoektocht naar kleurrijke eitjes. Daarvoor is er op zondag wel voldoende tijd, maar op paaszaterdag en paasmaandag staat een andere zoektocht centraal: die naar provinciale atletiekmedailles. Voor velen meteen een eerste belangrijke afspraak in de zomer van 2019. Met een weermaker die veel zon en leuke temperaturen belooft, kan het meteen een PK-topeditie worden.

Voor Limburg (Genk), Vlaams-Brabant (Kessel-Lo) en West-Vlaanderen (Tielt) zijn de locaties van de provinciale titelcompetities zowel op zaterdag als op maandag hetzelfde. In Oost-Vlaanderen en Antwerpen opteerde de provinciale comités voor verschillende atletiekterreinen. Zaterdag staan Lebbeke en Merksem klaar voor de organisatie; maandag  komen Ninove en Mol aan de beurt.

Op het einde van deze lentevakantie worden ook de jongeren niet vergeten. Zo zijn er jeugdmeetings in Maldegem, Oordegem-Lede en Veurne op zaterdag en maandag kunnen de BePuMi terecht voor een jeugdmeeting in Herentals.

Tijdens de paasdagen wordt er ook gretig gelopen op straat en in de natuur. Zaterdag is er in Essen de Paasloop met 10 mijl als langste afstand. In Oostrozebeke organiseert AV Molenland die namiddag de Ginsteloop over 10K of kortere deelafstanden. Maandag staat in Londerzeel een 12 kilometer lange natuurloop op de plank en in Olmen is Looise dan al aan de 32ste Paasjogging toe. Daar kunnen de deelnemers kiezen uit afstanden in een veelvoud van vier kilometer. De gretigsten haspelen er 20K af.