31/05

Atletiekblik op weekend: opnieuw naar Putbos

-d4s2694

Ook Justien Grillet kijkt uit naar de Putbosmeeting van haar Vlierzele Sportief.

We zijn begin juni aanbeland in de examentijd, maar dat is al lang geen reden meer om niet uit te kijken naar wat er op de atletiekvelden gebeurt. Zo raast de Flanders Cup onverdroten verder doorheen het Putbosstadion van Vlierzele.

Vrijdag begint het weekend met open meetings in Lanaken (met jeugd) en in Booischot (zonder jeugd), maar zaterdag is het in Oordegem-Lede weer alle hans aan dek voor de tweede Flanders Cup van het zomerseizoen, de Putbosmeeting, ook gekend als de Memorial Buyle. In hetzelfde decor als de week voordien bij de IFAM, staan ook nu weer een hele reeks – nationale en internationale - atleten te drummen om records te breken of om de internationale limieten te kraken. Bekijk hier de site van deze Putbosmeeting.

Andere open meetings op zaterdag zijn er nog in Humbeek (GRIM) en Waregem. De jeugdatleten komen ook ruimschoots aan hun trekken. Zo is er de VAL-Jongerentrofee in Tessenderlo, het Vlaams-Brabants kampioenschap meerkampen in Gooik, een jeugdmeerkamp in Brugge (OB), een Kids’ Athletics in Vosselaar (ATAC) en jeugdmeetings in Burcht en Ertvelde.

Zowel AZW als Grimbergen gaan zondag op hun organisatie-élan door. Nu komen de Benjamins, Pupillen en Miniemen aan bod in Waregem en Humbeek voor een jeugdmeeting.

Diezelfde jeugd is ook welkom bij de open meeting van Kapellen, waaraan tevens het PK hamerslingeren werd gekoppeld. Andere open meetings zondagnamiddag zijn er in Mol en Hamme.

Ook in het stratenloopcircuit is er behoorlijk wat beweging. Vrijdagavond is er in de buurt van het Jan Breydelstadion in Brugge een Midzomerrun van maximaal 13K. Zaterdag pakt Vilvoorde AC uit met de Kasteeljogging in Perk (max.12K) en op zondag is er keuze tussen de halve marathon van Nijlen (LIER, max.21K) in de voormiddag of  twee ochtendlijke organisaties, de Great Breweries Marathon in Puurs (AVT, 25K of Marathon) en de McBride Run in Ieper (FLAC), eveneens een halve marathon met start in Ieper en aankomst in Poperinge.