31/07

Atletiekblik op weekend: opnieuw Doha kansen in Ninove; live stream BK 10K in Lokeren

nad-1148

In Ninove komen er opnieuw kansen voor Doha. De hordesprinters staan op de eerste rij.

In het eerste weekend van augustus trekt op zaterdag de provincie Oost-Vlaanderen de grootste aandacht met de Flanders Cup van Ninove en het Belgisch kampioenschap 10 kilometer op de weg.

Toch bijt Limburg vrijdag al de spits af met een jeugdmeeting van Looise in Tessenderlo.

Zaterdag staat VITA garant om in Ninove de zevende etappe van de Flanders Cup in te leiden. De Memorial Geert Rasschaert, een veel te vroeg overleden beloftevolle steeple- en marathonloper, is ook de oudste Flanders Cup-organisatie van de huidige editie. Niet alleen beschikken ze aan de Dender over de nodige ervaring, ook de prestaties die er ooit werden geleverd, staan op een schavotje. Het zal zaterdag niet anders zijn met een mix aan internationale en nationale topatleten. Een buitenkansje alweer voor de Doha-kandidaten. Bekijk hier de site van de Memorial Geert Rasschaert.

Nog op zaterdag organiseert Daring Lommel een open meeting en ACBR verwacht in Brasschaat de deelnemers voor een open meeting met jeugd (van benjamin tot scholier).

Zondag zijn er open meetings in Oostduinkerke (MACW), de jaarlijkse Bothameeting van Aalter (HALE) en in Sint-Niklaas, waar ook de provinciale hamer- en gewichtwerptitels worden uitgereikt. De jongste atleetjes kunnen zondag terecht op de Pater Vandenberktrofee in Peer (AVT).

AC Herentals is woensdagavond 7 augustus aan de beurt voor een midweek open avondmeeting.

Datzelfde ACHL is vrijdagavond organisator van Herentals Loopt-Lu 2u van Hertals. Op de Grote Markt worden rondjes afgelegd naar believen, met een maximum van 2 uur.
Zaterdag pakt AV Lokeren nu al voor de vierde opeenvolgende keer uit met het Belgisch kampioenschap 10K op de weg. Daar worden opvolgers gezocht voor Nick Van Peborgh en Nina Lauwaert. Beide titelverdedigers staan ook op de inschrijvingslijst, maar in die lijst staan nog wel meerdere nationale toplopers, zodat het ongetwijfeld een leuk kijkstuk zal worden in Lokeren. En kijken naar die 10K, dat kan ook op afstand, want AVLO zorgt voor een live stream die door meerdere kanalen wordt overgenomen. Meer info over dit Belgisch kampioenschap via de site van de Optiek Sonck Streetrace of via onze BK-pagina.

Maandagavond pakt AV Zuiderkempen uit met de 30ste stratenloop van Booischot-statie. De langste afstand is er 10,5K.